OCCUPYROTTERDAM

Part-time activisme werkt!

Persbericht; Rotterdam, 25 oktober 2011

Zaterdag 29 oktober viert OccupyRotterdam haar 14e verjaardag en organiseert de Kabaalmars met aansluitend een Manifestatie onder het thema

'Kind van de Rekening'.

Wij worden hoe dan ook de kinderen van de rekening. Jong of oud, uiteindelijk worden we allemaal compleet uitgekleed!

Wat gaan we doen?

12:00 verzamelen bij het WTC -gebouw aan de Coolsingel in Rotterdam

13:00 kabaalprotestmars

14:30 start manifestatie bij het WTC- gebouw; op interactieve en creatieve wijze stomen we de kinderen van de rekening klaar voor de toekomst

16:30 open debat

Toon Rotterdams lef en sluit je bij ons aan!

Geef op muzikale en kleurrijke manier uiting aan je ongenoegen.

Waarom deze protestmanifestatie?

Het is de week van de waarheid voor de stabiliteit van de euro en de eurozone.

De hele week ontmoeten regeringsleiders en ministers van Financiën elkaar wederom. We zijn er niet van overtuigd dat dit een oplossing oplevert.

Wij, het gewone volk, de 99% van Rotterdam, gaan daarom de straat op uit protest tegen deze schertsvertoning.

Wie organiseert dit?

OccupyRotterdam is tegelijk met meer dan 900 Occupy acties in steden over de hele wereld op zaterdag 15 oktober gestart, in navolging van de Arabische opstanden, de Spaanse Indignados en Occupy Wall Street. Sinds 15 oktober wordt elke middag voor de trappen van het WTC-gebouw op het Beursplein verzameld. Met spandoeken, flyers en dialoog worden voorbijgangers geïnformeerd en betrokken. Elke dag om 18u worden open vergaderingen gehouden waarin thema's besproken en actieplannen gemaakt worden.

OccupyRotterdam heeft bewust geen leiders of vertegenwoordigers en we zijn niet gelieerd aan een instituut, organisatie of politieke partij. Dit is een actie namens, door en voor iedereen. We nodigen allen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen!

Wij eisen ons recht op om vreedzaam bijeen te komen, zonder geweld, zonder uitsluiting van wie dan ook. Vooruitgang, samenwerking en bewustwording - daar streven we naar.

Tot ziens a.s. zaterdag!

Einde persbericht


---