Ingezonden persbericht


Premiere party en 's werelds grootste

zombiewalk voor The Walking Dead seizoen 2

Amsterdam, oktober 2011 - Talloze fans van de hitserie 'The Walking Dead' hebben een jaar lang in spanning moeten afwachten op het vervolg van seizoen 1. De Nederlandse aftrap van het langverwachte tweede seizoen is dinsdag 1 november om 21.15 uur op FOXlife.
Om dit onder de aandacht te brengen presenteert de organisatie van het jaarlijkse Amsterdam Halloween in samenwerking met FOXlife op zaterdag 29 oktober de officiële The Walking Dead premiere party, met voorafgaand de grootste zombiewalk ter wereld: The Walking Dead zombiewalk door het centrum van Amsterdam. The Walking Dead Premiere Party
Halloween wordt op steeds grotere schaal gevierd. Dit steeds populairder wordende feest staat dit jaar in het teken van de dreigende epidemie van bloeddorstige zombies. Vanaf 22 uur zetten de WesterUnie, Westerliefde en Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein hun deuren open voor een meute van freaky, wandelende doden. Verschillende DJ's waaronder 2000 and one, Boemklatsch, When Harry Met Sally & Tess is More, Jaziah, Wouter de Moor, Space Girls en Egbert Jan Weeber zorgen voor de muziek.
Zombiewalk
Voorafgaand aan het feest verzamelen verschillende als zombie verklede feestgangers en figuren uit het Amsterdamse nachtleven zich vanaf 19.30 uur bij NZlijn metrostation Rokin. Om 20.30 uur gaan zij onder begeleiding van diverse voertuigen door het Westerpark, dat volledig is omgebouwd tot Wester-Griezel-Park, naar het premièrefeest.
Ook geeft Eva van de Wijdeven acte de presence, met een uit de dood herrezen Braziliaanse carnavalswagen. Zij en verschillende Nederlandse acteurs en actrices als Hanna Verboom, Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Sanguita Akkrum, Patrick Martens, Carolien Spoor, Jon Karthaus, Sanne Vogel, Melody Klaver en Teun Luyckx gaan onder begeleiding van een brassband en saxofonist als Braziliaanse zombies de parade over.
Zombie is de nieuwe vampier
Na het succesvolle True Blood Vampire Ball in de Stadsschouwburg in 2010 is het nu Zombie-time tijdens The Walking Dead Halloween Amsterdam. Geen sexy vampiertanden in je nek, maar zinloos rondstrompelen en aan andermans ruggengraat knagen! Zombies zijn een angstwekkende parodie op de ideale burger: doelloos en zonder persoonlijkheid, maar ondertussen op jacht naar de hersenen van zijn buren. Psychotisch, creepy en ledematen verliezend. Zombie is dead and kicking! The Walking Dead
Zowel in de Verenigde Staten als internationaal heeft de prijswinnende zombieserie kijkcijferrecords gebroken. De hitserie is genomineerd voor diverse belangrijke tvprijzen en heeft dit jaar een prestigieuze Emmy Award in de wacht gesleept. 'The Walking Dead' is een combinatie van spanning, drama en indrukwekkende special effects. Showrunner Glen Mazzaro neemt voor het tweede seizoen de plaats in van Frank Darabont en is samen met Anne Gale Hurd verantwoordelijk voor de regie en productie.
Seizoen 2
Het post-apocalyptische verhaal, dat gebaseerd is op de comics van Robert Kirkman, gaat verder met de laatste groep overlevenden in een wereld omgeven door mensetende zombies. Politieman Rick Grimes (Andrew Lincoln) probeert met man en macht zijn gezin te beschermen en een veilige thuishaven te vinden voor de groep. In elke aflevering zijn we getuige van de voortdurende overlevingsstrijd die een zware tol eist. Deze angstaanjagende wereld brengt elke dag nieuwe verassingen en gevaren, terwijl de overlevenden een normaal leven blijven najagen. The Walking Dead-op FOXLife + marathon tijdens Halloween Vanaf dinsdag 1 november zijn wekelijks om 21.15 uur de eerste zeven afleveringen van seizoen 2 te volgen op FOXlife. De resterende afleveringen volgen begin volgend jaar. In verband met de feestdagen en de Amerikaanse Super Bowl heeft de Amerikaanse tv-zender AMC gekozen voor een korte tussenstop. Voor de kijkers die het eerste seizoen hebben gemist is er speciaal 'The Walking Dead'-marathon tijdens het Halloween-weekend. Seizoen 1 start 29 oktober van 20.20 uur tot 2.20 uur en ook op zondag 30 oktober van 12.50 uur tot 17.50 uur op FOXlife. Daarnaast bieden UPC en Ziggo de serie ook aan tegen een kleine vergoeding via On Demand.

---