Ingezonden persbericht

Natuurprijs 2011 logo.jpg

Kennemer Duincamping Geversduin genomineerd

Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2011

Thema voor de Natuurprijs dit jaar is 'Ondernemen met Natuur'.
Natuur wordt in toenemende mate integraal met andere ruimtefuncties aangelegd. Dat is niet zomaar. Niet alleen vraagt de toenemende druk op de ruimte in Nederland om integrale gebiedsontwikkeling, ook is er een toenemend besef van het belang van groen: het belang van groen voor de waarde van een huis, voor de gezondheid, voor het succes van recreatievoorzieningen et cetera. Als natuur van belang is voor de ondernemersactiviteit, zal er ook bereidheid zijn om te investeren in natuur. Zo ontstaat een win-win situatie: winst voor de onderneming en winst voor natuur.
Kennemer Duincamping Geversduin richt zich nadrukkelijk op het (leren) ontdekken van de natuur.
Het op een educatieve en avontuurlijke wijze beleven van die natuur is het centrale thema. Het horen, proeven, voelen en zien van de bijzondere natuur op en rond Geversduin is daarbij de leidraad.

Onder andere via het delen van enthousiasme over de natuur, met medewerking van o.a. Landschap Noord Holland, IVN, de Vlinderstichting en PWN boswachters, het betrekken van lokale en regionale 'natuur iconen' en het organiseren van bijzondere activiteiten.

Die filosofie is ook terug te vinden in de inrichting en aankleding van het terrein. Er wordt gestreefd naar gebruik van natuurlijke en duurzame materialen en landschappelijk ingepaste elementen, evenals het beter tonen van het duinlandschap in al haar facetten. Een bijzonder en aangenaam verblijf vol herinneringen is het streven, waarbij voor de jonge gast extra speel-, zoek- en vindvoorzieningen worden gecreëerd om het nog leuker te maken.

Door de verrassende manier van communiceren en de natuur ontdekken komt de diversiteit van het gebied onder de aandacht. Daarbij kan de natuur worden gebruikt als argument om op Geversduin te verblijven, onder andere door activiteiten zoals 'zelf actief meedoen in het groenonderhoud tijdens een natuurweek' tot natuurcursussen, te combineren met het verblijf in meegebrachte of gehuurde accommodaties.

Met de nominatie maakt de camping kans op de Hoofdprijs van ¤ 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van ¤2.500,-. Op donderdag 24 novvember 2011 wordt de winnaar van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2011 bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Noot voor redacties