Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, oktober 2011

Nieuw Nederlandse initiatief Wereldvaders presenteert ism Muziekschool Amsterdam VADERS MAKEN MUZIEK MET KIDS TIJDENS OPEN PAPABAND-DAG

Een activiteit voor vaders, mannelijke opvoeders en hun kinderen

Op zaterdag 29 oktober organiseren het nieuwe Nederlandse initiatief Wereldvaders en Muziekschool Amsterdam afdeling West de eerste Open Papaband-dag in de Muziekschool aan het Osdorpplein 14, Amsterdam. Het wordt een speels evenement van 13.00 tot 15.00 uur en richt zich op voor vaders* en hun kinderen. Alle vaders en mannelijke opvoeders uit Amsterdam West en Amsterdam Nieuw-West worden uitgenodigd om alleen of samen met hun kind(eren) bandlid te worden van de alom geliefde Papaband van Wereldvaders.

Momenteel bestaat de Papaband van Wereldvaders uit drie enthousiaste vaders die op regelmatige basis samen muziek maken. De bandleden willen graag uitbreiden en roepen hierbij alle betrokken vaders en/of mannelijke opvoeders op om naar de Open Papaband-Dag te komen om samen muziek te maken. Niets is zo leuk als op een speelse manier samen te werken met je kind(eren). Let op: ervaring met het spelen van een instrument is niet vereist.

Op zaterdag 29 oktober zal de huidige formatie van de Papaband zichzelf introduceren, muziek maken en vrijblijvende gesprekken aan gaan met geinteresseerde vaders en mannelijke opvoeders. Verder zal een docent van de Muziekschool Amsterdam Afdeling West boeiende workshops geven aan kinderen tussen acht en twaalf jaar oud, en voor jongeren tussen de twaalf en eenentwintig jaar oud. De band Amplified van de Muziekschool geeft deze dag een optreden.

Programma Open Papaband-Dag
Datum: zaterdag 29 oktober 2011
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur
Locatie: Muziekschool Amsterdam, Osdorpplein 14, Amsterdam Meer info: Voor meer achtergrondinformatie over het initiatief Wereldvaders en directeur Impuls Magda

ACHTERGRONDINFORMATIE WERELDVADERS
Impuls wil middels het initiatief Wereldvaders de unieke en positieve waarde van de vader c.q. mannelijke opvoeder in een kinderleven meer onder de aandacht brengen.

*Uit de research van onderzoekers M.C. Goeke-Morey en E.M. Cummings uit 2007 blijkt dat de bijdrage van vaders aan de opvoeding niet mag worden onderschat. Heijtel: "Wereldvaders gaat de samenwerking aan met de wetenschappelijke wereld om abstracte onderzoeksresultaten te vertalen naar concrete handvatten en activiteiten voor vaders c.q. mannelijke opvoeders in de dagelijkse praktijk. Wereldvaders slaat de brug tussen kennis en praktijk als het gaat om de meetbare waarde van een man bij de ontwikkeling van een kind."

Het initiatief Wereldvaders werd op Vaderdag 2011 gelanceerd op de spannenede bouwspeelplaats 't Landje in het Rembrandtpark. Welzijnsorganisatie Impuls wil met Wereldvaders continu de aandacht vestigen op de positieve opvoedkundige bijdrage van de vader of mannelijke opvoeder. Ook omdat vanuit de wetenschappelijke wereld de authentieke bijdrage van mannelijke opvoeders wordt onderschreven*.

Voor de introductie van Wereldvaders op 19 juni 2011 bewerkten 1250 kinderen alledaagse, saaie stropdassen tot exclusieve, kunstzinnige en hippe 'wensdassen' als cadeau voor hun vader of mannelijke opvoeder (bijvoorbeeld opa, oom, neef, buurman, huisvriend, donorvader). Op de stropdas heeft elk kind geschreven wat het van zijn vader of mannelijke opvoeder zou wensen. Op Vaderdag wapperde een haag van 1250 stropdassen op 't Landje en overhandigen de kinderen hun eigen wensdas aan hun 'liefste man van de wereld'.

Noot voor redactie (