Herman Brood van Anton Corbijn voor kunstveiling Leonardoschool Huizen


Anonieme schenker doneert foto van Herman Brood, gemaakt door Anton Corbijn, voor kunstveiling Leonardoschool Huizen

HUIZEN, 20111027 -- De leden van de werkgroep die de kunstveiling voor de Stichting Vrienden van de Leonardoschool in Huizen organiseren waren aangenaam verrast toen er opeens enkele onverwachte kunstwerken binnengebracht werden bij de Bibliotheek/Kunstuitleen in Huizen. Daar wordt op zaterdag 29 oktober de Kunstveiling Leonardo gehouden, die extra geld op moet brengen om deze school voor hoogbegaafde kinderen te ondersteunen.

Onder de werken onder andere een foto van Herman Brood, gemaakt door de zeer bekende fotograaf Anton Corbijn. Deze foto vormt nu, samen met het eerder geschonken prachtige kunstwerk ‘Mond’ van Kamagurka, een foto gemaakt door Paul Blanca en de gesigneerde Fokke & Sukke tekeningen, de trots van de werkgroep voor de veiling.

Martine Eisma, coördinator van de Leonardoschool, bood de extra kunstwerken namens een anonieme schenker aan voor de kunstveiling. De eigenaar wilde deze bijdrage graag doen: ‘In mijn tijd waren deze scholen er niet. Ik steun de Leonardoschool daarom van harte’.

Op de Leonardoschool in Huizen, één van ruim 70 Leonardo basisscholen en Colleges in Nederland, wordt fulltime passend onderwijs gegeven aan hoogbegaafde kinderen. Kinderen die in het reguliere onderwijs verdrietig en ziek werden van school bloeien hier op. Ze kunnen eindelijk eens (op eigen tempo) de breedte of diepte in qua kennis, waar ze al die tijd al behoefte aan hadden. Het feit dat ze bij kinderen in de klas zitten die denken zoals zij en ook je grapjes echt begrijpen wordt als heerlijk ervaren, ook door de ouders.

De Kunstveiling Leonardo wordt – in samenwerking met de Kunstuitleen en Bibliotheek in Huizen -  georganiseerd door de Stichting Vrienden Leonardo onderwijs Gooi en omstreken, die de Leonardoschool in Huizen steunt.

In totaal worden er ruim 80 werken geveild, variërend van schilderijen, beelden, sieraden tot antiquarische boeken. Van het geld die de Kunstveiling opbrengt kan extra leermateriaal gekocht worden.  Regulier onderwijs materiaal past vaak niet bij de manier van denken en leren  van de kinderen of is van een te laag niveau. Ook kunnen er vakleerkrachten ingehuurd worden, zoals nu voor schaken en Spaans. Met de hulp van de Stichting Vrienden kan de school het leerlingenaantal op maximaal 20 per klas houden.

Voor meer informatie over de kunstveiling: http://KunstveilingLeonardo.nl

http://Leonardogooienomstreken.nl





Stichting Vrienden Leonardo onderwijs Gooi en Omstreken