Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.50 uur

Utrecht, 30-10-2011

Openlijke geweldpleging
UTRECHT Een 27-jarige man uit Utrecht werd zaterdagmiddag 29 oktober op de Peltlaan op zijn hoofd geslagen. Mogelijk met een stok. De politie is op zoek naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Die middag rond 17.35 uur werd het slachtoffer lastiggevallen door drie jongens. Kennelijk vanwege zijn uiterlijk. Een van beiden sloeg hem van achteren tegen zijn hoofd.

De man belde de politie en gaf het volgende signalement van de verdachten op:

Verdachte 1

* Geslacht: jongeman

* Nationaliteit: vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
* Leeftijd: tussen 15 en 18 jaar

* Lengte: tussen 1,65 en 1,75 meter

* Uiterlijk: huidskleur lichtgetint

* Postuur: slank

* Haarkleur: zwart

* Haardracht: onbekend (had een petje op)

* Spraak: normaal Nederlands met buitenlands accent
* Kleding: sportieve kleding met een zwarte gewatteerde jas, petje, sportschoenen, donkere broek.

Verdachte 2

* Geslacht: jongeman

* Nationaliteit: vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
* Leeftijd: tussen 17 en 18 jaar

* Lengte: tussen 1,75 en 1,85 meter

* Uiterlijk: huidskleur lichtgetint, lichter dan verdachte 1
* Postuur: slank

* Haarkleur: zwart

* Haardracht: kort

* Gelaat: ingevallen kin.

* Kleding: sportieve kleding met een opvallende blauwe glimmende jas.

Verdachte 3

* Geslacht: jongeman

* Nationaliteit: vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
* Leeftijd: ongeveer 17 jaar

* Lengte: circa 1,70 meter

* Uiterlijk: huidskleur lichtgetint

* Postuur: slank, krachtiger dan verdachten 1 en 2
* Haarkleur: zwart

* Haardracht: gegolfd, krullen

* Kleding: sportieve kleding, glimmende zwarte jas (parka model), donkere broek en donkere Nike sportschoenen

De politie zocht in de omgeving naar de verdachten, maar trof hen niet aan. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond.

Getuigen of mensen die menen te weten wie de verdachten zijn, kunnen contact opnemen met de politie van district Utrecht stad via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800-7000.

Openlijke geweldpleging
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober op de Gruttersdijk een 29 man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De verdachten waren dronken en veroorzaakten die nacht rond 02.15 uur overlast bij een café op de Bemuurde Weerd Oostzijde. De portier van het café had hen de toegang geweigerd. Vervolgens werd hij door een van hen uitgescholden en bedreigd. De portier schakelde de politie in. Die wilde de verdachte aanhouden, maar de andere verdachte belemmerde dat. Ook hij werd toen aangehouden. De verdachten verzetten zich. De politie moest gepast geweld gebruiken om hen onder controle te krijgen en de handboeien om te doen.

De verdachten moesten voor verhoor mee naar het politiebureau en kregen een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 op vrijdag 30 oktober op de Galeslootstraat een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden, die een personenauto bestuurde, terwijl hij te veel had gedronken.

Surveillerende agenten zagen de verdachte die nacht rond 03.15 uur rijden zonder verlichting. Ze hielden hem staande en hij moest blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben.Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees analyse van de adem van de bestuurder 665 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Straatroof
UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 29 oktober in de omgeving van het J.C. Verthorenpad en de Groenewoudsedijk een 17-jarige Utrechter en een 19-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het beroven van een 18-jarige Vleutense op de Verlengde Vleutenseweg.

De beide jongemannen probeerden die avond rond 21.00 uur de vrouw van haar scooter te beroven. Dat lukte niet, maar ze wisten haar wel haar laptop afhandig te maken. Het slachtoffer belde 1-1-2. Agenten gingen er op af. De verdachten verscholen zich in de bosschages. Een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera kreeg hen in het vizier en met behulp van een politiehond vonden de agenten hen. Eén van de verdachten kreeg een klap met de wapenstok omdat hij zich tegen aanhouding verzette. De verdachten moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed
DE MEERN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 op vrijdag 30 oktober op de Veldhuizerweg een 51-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, die een personenauto bestuurde, terwijl hij te veel had gedronken.

Surveillerende agenten zagen de verdachte die nacht rond 04.05 uur slingerend rijden. Ze hielden hem staande en hij moest blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees analyse van de adem van de bestuurder 845 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Zware mishandeling
UTRECHT Een 40-jarige man uit Bilthoven werd zaterdagochtend 29 oktober met zijn scooter op de Moldaudreef vermoedelijk opzettelijk aangereden door een automobilist en raakte daarbij gewond. De automobilist ging er vandoor.

Die ochtend rond 11.45 uur kreeg de politie een melding over een aanrijding op de Moldaudreef. Agenten troffen ter plaatse het slachtoffer aan. Zijn scooter lag op straat en de man verklaarde dat hij een verkeersconflict had gehad met een man die een grijze personenauto van het merk Fiat, type Bravo bestuurde. Die was daarna op hem ingereden, waardoor hij met zijn scooter ten val kwam en pijn in zijn rug had. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis.

De politie ging op zoek naar de bestuurder van de auto, maar trof die niet aan. De politie is nog naar hem op zoek.

Autokraak mét en diefstal fiets zónder geweld
UTRECHT De politie heeft zaterdagochtend 29 oktober op de Valkstraat een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een autokraak.

De politie kreeg die morgen rond 06.55 uur een melding over een autokraak op de Valkstraat. De eigenaar van de betreffende auto had de verdachte al uit de auto gehaald, maar die probeerde zich los te vechten. Agenten gingen er op af en hielden de verdachte aan. Die verzette zich echter hevig. De eigenaar van de auto kreeg hulp van twee getuigen, waaronder een politieman die op dat moment vrij was. Zij hielden de verdachte in bedwang tot de toegesnelde agenten hem de handboeien omdeden.

De verdachte verklaarde dat zijn fiets nog in de Valkstraat stond. Hij wilde dat de agenten de fiets op slot gingen zetten. Dat wilden de agenten wel. Meteen maakten ze van de gelegenheid gebruik om de fiets te controleren. Het bleek een gestolen fiets te zijn. De agenten namen de fiets in beslag. Ze namen de verdachte mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar werd hij ingesloten, omdat bleek dat hij ook nog verdacht werd van twee eerder gepleegde diefstallen. De politie maakt proces-verbaal op. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Woninginbraak mislukt; verdachte aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober een 19-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Rabelaisstraat.

Een getuige belde die nacht rond 00.30 uur de politie toen hij zag dat drie personen aan het inbreken waren bij een huis aan de Rabelaisstraat. Agenten gingen er direct op af . Ze waren er binnen 1 minuut. De vogels waren echter al gevlogen.

De agenten gingen op zoek naar de verdachten en zetten daarbij een politiehond in. Die volgde het spoor naar een woning in de buurt. De verdachte was echter niet thuis, maar meldde zich een paar uur later op het politiebureau. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de andere verdachten en maakt proces-verbaal op.