Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verwond; getuigen vechtpartij gezocht
Publicatiedatum: 30-10-2011 13:37:01

ARNHEM - Een 39-jarige Arnhemmer is zaterdagavond gewond geraakt bij een vechtpartij in het uitgaanscentrum van Arnhem. De politie vraagt getuigen zich te melden.

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding over een opstootje op de Jansstraat. Ter plaatse kregen agenten te horen dat een man met een riem had staan zwaaien richting een groepje. Dit moet de Arnhemmer zijn geweest. Toen agenten hem aanspraken, viel hij echter ineens om. Hij zou gewond zijn aan zijn borst. Een ambulance kwam ter plaatse en bracht hem voor medische behandeling over naar het Rijnstate ziekenhuis. Voor zover bekend heeft de man een steekwond en was zijn long geraakt.
De Arnhemmer zou op de Jansstraat onenigheid met zijn vriendin hebben gehad. Drie mannen zouden zich hiermee hebben bemoeid. Eén van deze drie zou een fles in handen hebben gehad. Toen het drietal op de man afliep, zou de Arnhemmer zijn riem hebben gepakt. Hij zou vervolgens met een fles tegen het hoofd zijn geslagen. Een tweede persoon van het groepje zou met een mes hebben gedreigd. Het is onbekend welke rol de derde man heeft gespeeld.
Na de klap met de fles zouden de drie zijn vertrokken. De Arnhemmer ging achter hen aan. Even verderop, ter hoogte van een fastfoodrestaurant, zou het weer tot een confrontatie tussen de mannen zijn gekomen. Hierbij zou de Arnhemmer in de borst zijn gestoken. Het drietal liep vervolgens weg richting de Markt.
Van twee van hen zijn signalementen bekend.
Het zou gaan om een blanke man die ongeveer 1,70 meter lang is. Hij had kort/stekelig bruin haar en droeg een lichtkleurige jas. Van een tweede persoon is bekend dat het om een man met een getinte huidskleur ging. Deze man is zo'n 1,85 meter lang en droeg een zwarte jas. Hij zwarte baseballpet.
De derde persoon zou een blanke huidskleur hebben en zou zo'n 1,80 meter lang zijn.
Mochten er mensen zijn die informatie over dit incident hebben, dan worden zij verzocht contact met de politie op te nemen. Dit is mogelijk via het telefoonnummer 0900 - 88 44.
(2011124797 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 30-10-2011 13:36:39

ARNHEM - In een pand op het Industrieterrein in Arnhem is vrijdag 28 oktober een hennepkwekerij aangetroffen. Politie had informatie over de mogelijke aanwezigheid van een plantage. In het pand werden bijna 400 hennepplanten aangetroffen. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. De kwekerij is ontmanteld.
(2011124194 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Automobilist botst twee keer tegen auto

Publicatiedatum: 30-10-2011 13:36:16

ARNHEM - Een 28-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou opzettelijk tegen een andere wagen zijn gereden.

De man zou op de weg tussen het Lange Water en de Laan van Presikhaaf opmerkelijk rijgedrag hebben vertoond. Er zou enkele malen zonder aanleiding krachtig geremd zijn en andere voertuigen zouden rechts zijn ingehaald. Bij de verkeerslichten op de kruising IJssellaan/Laan van Presikhaaf zou de bestuurder zijn gestopt en daar een woordenwisseling hebben gehad met een 38-jarige Rhedense automobilist, die op dat moment achter hem stond tot wachten. Vervolgens zou de bestuurder weer zijn ingestapt, achteruit zijn gereden en de wagen van de Rhedenaar hebben geraakt. Hij zou de auto twee keer hebben geraakt. De Rhedense auto schoot door de laatste botsing naar achteren en raakte de voorzijde van een andere auto. De verdachte zou daarop zijn weggereden en enkele verkeersovertredingen hebben gepleegd, zoals rijden over het fietspad en het negeren van een rood verkeerslicht. De politie werd ingeschakeld en agenten keken naar de weggereden auto uit. Op de Huissensestraat kwamen agenten de wagen tegen. De Arnhemse bestuurder werd aangehouden. Bij het spreken van de man roken agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 1,61 promille). De Arnhemmer werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. Het is nog onbekend waarom de aanrijdingen plaatsvonden. (2011124675/4665/4662 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Arnhemse duo vecht met elkaar op Gele rijders plein
Publicatiedatum: 30-10-2011 13:35:55

ARNHEM - Een 38-jarige Arnhemmer en een 44-jarige plaatsgenoot hadden het in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober met elkaar aan de stok gekregen. Surveillerende agenten zagen dat de mannen met elkaar vochten op het Gele rijders plein. De twee werden uit elkaar gehaald en aangehouden voor mishandeling. De reden voor het conflict is nog onbekend.
(2011124482 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Aanhoudingen op Korenmarkt

Publicatiedatum: 30-10-2011 13:35:35

ARNHEM - In het uitgaansgebied van Arnhem is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober een aantal personen aangehouden. Hieronder volgt een kort overzicht.

De politie kreeg die nacht de melding dat iemand buiten westen in de Janssteeg lag. Ter plaatse zagen agenten een man liggen (naar later bleek een 22-jarige Westervoorter). Zij maakten hem wakker. Het vermoeden bestond dat de man onder invloed verkeerde. Het lukte niet om bekenden van de Westervoorter te bereiken die hem naar huis konden brengen, zodat hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en mee mocht naar het politiebureau.
Een 17-jarige Arnhemmer zou op de Korenmarkt een portier een klap hebben gegeven. Dit zou gebeurd zijn, nadat hem en een 18-jarige Renkumse vriend de toegang was geweigerd (vermoedelijk verkeerden beiden onder invloed van alcohol). Portiers hielden de Arnhemmer aan en de Renkummer zou geprobeerd hebben zijn vriend te ontzetten. Beiden werden aangehouden. Een portier zou ook geslagen hebben. Een 18-jarige Barnevelder werd op de Luthersestraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 25-jarige Nijmegenaar te hebben geslagen. De man zou het gevoel hebben gehad dat hij werd aangevallen toen hij een ruzie wilde sussen. Daarop zou hij hebben geslagen en viel de ander op de grond en raakte daarbij buiten bewustzijn. De Nijmegenaar zou ter plaatse weer bij kennis zijn gekomen, maar werd wel voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis.
Bij een opstootje in de Luthersestraat zou een 19-jarige Arnhemmer zich vervelend hebben gedragen. Hem was gevorderd te vertrekken, waaraan hij gehoor gaf. Cameratoezicht zag echter dat de man zich recalcitrant bleef gedragen. Zo zou hij tegen anderen zijn opgebotst en tafels om hebben gegooid. Vervolgens rende hij terug naar de Luthersestraat. Daar werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Tevens zou hij na zijn aanhouding agenten hebben beledigd.
Een 29-jarige Arnhemmer werd in de Varkensstraat aangehouden voor ambtsbelemmering. Een andere man zou zich provocerend hebben gedragen tegenover enkele portiers. Toen agenten deze persoon wilden aanhouden, zou de Arnhemmer zich hiermee hebben bemoeid. Hij zou niet aan de kant zijn gegaan om de agenten hun werk te laten doen. Toen een agent hem vastpakte, zou hij op zijn beurt de agent bij het hoofd hebben vastgepakt. Een worsteling volgde. Bij zijn aanhouding zou de Arnhemmer zich hebben verzet. Het is nog onbekend waarom de man deze actie zou hebben ondernomen.
Een 16-jarige Arnhemmer en een 21-jarige man (woonplaats onbekend) zijn aangehouden op de Varkensstraat. Zij zouden een 22-jarige Duivenaar hebben mishandeld. De mishandeling was gezien door cameratoezicht. Toen agenten de Duivenaar op de Korenmarkt spraken, kwamen twee jongemannen aangerend. Volgens cameratoezicht zouden zij de verdachten zijn. De twee draaiden zich om en renden weg. Zij konden alsnog worden aangehouden. De reden voor de mishandeling is nog onbekend. Een 32-jarige inwoner van Giesbeek werd aangehouden op de Tullekenssteeg. Hij zou de ketting van een 28-jarige Bemmelnaar hebben weggenomen. Het slachtoffer sprak surveillerende agenten aan, vertelde hen wat hem was overkomen en wees de Giesbeker aan als degene die dit had gedaan. De ketting werd bij de verdachte aangetroffen. (2011124895/4854/4930/4915/4921/4935/4923/4928/4826 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---