Politie Gelderland-Zuid

Verlaten plaats ongeval

Hedel, 30-10-2011 o Rond 23.10 uur zaterdagavond meldde een getuige aan de politie dat er op de Prinses Beatrixstraat een ongeval had plaatsgevonden. De inzittenden zouden er te voet vandoor gaan. De politie ging meteen in de aangewezen richting naar hen op zoek en vond op de Maasdijk twee personen die voldeden aan het opgegeven signalement.

De aanrijding bleek eenzijdig. Op de aanrijdingslocatie vonden agenten een auto tegen een boom, flink in elkaar en de airbags uit. In een flauwe bocht was de auto kennelijk rechtdoor gereden. Specialisten van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) doen verder onderzoek naar de toedracht. Het voertuig is in beslag genomen voor dit technisch (sporen)onderzoek.

Drank op
De twee aangehouden verdachten bleken mannen van 24 en 28 jaar en afkomstig uit Polen. De agenten waarschuwden een ambulance om hen eerst na te laten kijken op eventueel letsel. Vervolgens werden de twee overgebracht naar het politiebureau. Ze werden ingesloten op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Uit de ademanalyse kwam naar voren dat beide heren gedronken hadden, de één blies ruim 400 ug/l en de ander boven de 900.
Beide mannen ontkennen gereden te hebben. De twee zitten nog vast om aanvullend te worden verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet. (08)

Laatst gewijzigd 30-10-2011 14:25 | © Regio Gelderland-Zuid |