Politie Gelderland-Zuid

Slapende man van snelweg gehaald

Geldermalsen / A15, 30-10-2011 o Zaterdagnacht rond 04.15 uur kreeg de politie meerdere meldingen over een auto tegen de vangrail op de snelweg A15, ter hoogte van Geldermalsen. Politie-eenheden reden snel die kant op om deze onveilige situatie aan te pakken.

Ter plekke troffen agenten bij de afrit Geldermalsen inderdaad de bedoelde auto aan, met schade. Er zat een man in te slapen, hij bleek aanvankelijk niet aanspreekbaar. Toen hij eenmaal wakker was, maakte hij een zwaar beschonken indruk. In zijn auto zagen agenten een bijna lege fles sterke drank en meerdere blikjes bier. De man, naar later bleek een 31-jarige inwoner van Veldhoven, gedroeg zich totaal niet meewerkend. Ook weigerde hij pertinent een blaastest, ook toen hem verteld werd dat dit een misdrijf oplevert en invordering van zijn rijbewijs.

Vervelend, gevaarlijk gedrag
Omdat de man steeds probeerde uit de auto te stappen, terwijl er verkeer langskwam, hebben agenten hem voor zijn eigen veiligheid naar de grond gewerkt. De 31-jarige verzette zich hevig en is daarom geboeid in een dienstwagen gezet. Gewaarschuwd ambulancepersoneel heeft de man nagekeken.
De verdachte is daarna ter ontnuchtering ingesloten op het bureau, om vervolgens alsnog te worden verhoord over de aanrijding en het rijden onder invloed.
(08)

Laatst gewijzigd 30-10-2011 15:02 | © Regio Gelderland-Zuid |