Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van bedreiging

Valkenswaard, 30-10-2011 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een bedreiging op de Smelen op zaterdagavond rond 21.15 uur.

Een 17-jarige jongen uit Valkenswaard stak even daarvoor op zijn fiets de Leenderweg over om de Smelen in te rijden. Daar werd hem de pas afgesneden door een automobilist, die vermoedelijk een rood licht negeerde. Even later fietste de jongen over de Smelen en daar werd hij op het fietspad klem gereden door dezelfde automobilist. Deze stapte uit en begon het slachtoffer te duwen en te beledigen. Daarop haalde de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn auto en bedreigde daar de jongen mee. Een tot dusver onbekend gebleven man kwam vervolgens tussenbeide en daarop vertrok de automobilist. Het slachtoffer is vervolgens door gefietst en heeft de politie gealarmeerd. Er is een signalement van de dader: Man, 25-30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter groot, licht getint, lang zwart haar in een paardenstaart. Hij reed in een zilverkleurige Volkswagen Golf.

De politie is op zoek naar mensen die de bedreiging hebben gezien of iets weten dat hier mogelijk mee te maken heeft. Uiteraard zouden we ook graag in contact komen met de man die tussenbeide kwam tijdens het incident. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.