Ingezonden persbericht


Amsterdam in ban van Halloween Run

AMSTERDAM, 30 oktober 2011 - Het centrum van Amsterdam was gisteren het decor van de eerste Run2Day Halloween Run, presented by K-Swiss. Binnen korte tijd waren de honderd startplaatsen vergeven. Even zoveel enthousiastelingen griezelden mee en joegen Amsterdammers en toeristen de stuipen op het lijf.

Bij de volledig in Halloween style omgetoverde Run2Day winkel op de Overtoom werden de lopers professioneel geschminkt tot levensechte zombie of skelet en daarna kon de run beginnen. De route ging over alle bekende pleinen en natuurlijk door het pikdonkere Vondelpark. "Hier hebben we mensen echt goed laten schrikken" vertelt een van de deelnemers. "Een fietser viel bijna van zijn fiets toen er ineens honderd zombies en skeletten op hem af kwamen."

"K-Swiss is anders dan andere merken. Go Gonzo noemen we dat", vertelt Marketing manager Jorgo Lialiangas. En voor het Californische running merk is Halloween bij uitstek het feest om op originele wijze te vieren. "Hoe kan dat beter dan met een griezelige Halloween run door Amsterdam?"

Volgens Jordy Hindriks van Run2Day was de eerste Halloween Run een groot succes: "De honderd verklede en geschminkte lopers in combinatie met de muziek die van de bakfiets schalde, zorgden voor veel bekijks in het centrum van de stad. Iedereen heeft gerend voor zijn leven en dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar. Op naar volgend jaar!"

###