Gemeente Den Haag

Jongerenfondsen dagen jonge wereldverbeteraars weer uit!

Op maandag 31 oktober wordt in het stadhuis van Den Haag door verschillende jongerenfondsen voor de tweede keer de Inspiratiebazaar georganiseerd . Tijdens deze avond kunnen jongeren net als vorig jaar inspiratie opdoen om hun ideeën voor een mooiere samenleving in de praktijk te brengen.

Tijdens de inspiratiebazaar kunnen jongeren hun ideeën presenteren, workshops volgen en jongerenfondsen uitdagen hun idee te financieren. Deze avond is niet alleen voor jongeren interessant, maar ook voor maatschappelijke/welzijnsorganisaties uit Den Haag die met en voor jongeren werken.

Voor deze Inspiratiebazaar hebben verschillende organisaties na het succes van vorig jaar wederom de handen ineengeslagen om jongeren bekend te maken met de fondsenwereld. Vaak lopen jongeren met goede ideeën rond maar weten zij niet welke stap zij vervolgens moeten nemen. Door middel van deze Inspiratiebazaar worden jongeren geïnformeerd en gemotiveerd om hun plannen uit te werken. Vorig jaar waren er meer dan 120 jongeren aanwezig.

De Inspiratiebazaar op 31 oktober begint om 17.45 uur en eindigt om 21.30 uur in het Stadhuis van Den Haag. Er staat een goed gevuld programma op de planning, inclusief hapjes en drankjes.

De avond wordt afgetrapt en gepresenteerd door Leila Prnjavorac van Lvison. Vervolgens worden verschillende workshops aangeboden om te leren op welke manier geld aangevraagd kan worden en wat er nog meer komt kijken bij het uitwerken van een idee. Daarnaast is er tijdens deze avond de mogelijkheid om te speeddaten met jongerenfondsen en maatschappelijke organisaties zoals De Slinger Jongeren en WijkAlliantie. Zo kunnen contacten gelegd worden en samenwerkingspartners worden gevonden.

Als afsluiting van de avond krijgen de jongeren met het beste idee één minuut de tijd om hun project te promoten voor een jury. Het beste idee wordt direct beloond met een geldbedrag van 500 euro, deelname aan een internationale training en begeleiding gedurende het project.

Wilt u aanwezig zijn bij deze avond? Meld u dan nu aan door een mailtje te sturen met uw naam en aantal personen naar info@jongerenfondsen.nl

NB: deelname is gratis

De samenwerkende organisaties zijn:

* Stichting Boschuysen

* Fonds 1818

* Pekoenja

* Nederlands Jeugdinstituut

* Gemeente Den Haag

* JIP Den Haag

* Stichting WijkAlliantie

* De Slinger Jongeren.