Gemeente Kampen

Commissaris van de Koningin brengt ambtsbezoek aan Kampen

25-10-2011 De Commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel, mevrouw drs. A. Th. B. Bijleveld-Schouten, brengt op maandag 31 oktober een ambtsbezoek aan Kampen.
Dit doet zij in gezelschap van de Kabinetschef van de provincie, de heer mr. J. Mulder en de beleidsmedewerker Kabinet, de heer G. Engels.

De Commissaris van de Koningin brengt ieder jaar een aantal ambtsbezoeken aan een gemeente in Overijssel om zo een goed en een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van een gemeente.

Het bezoek start met een rondrit door de stad, onder leiding van burgemeester Koelewijn, waarbij enkele locaties bezocht worden: de rooms-katholieke kerk in IJsselmuiden, de Nieuwe Toren en het Stedelijk Museum Kampen.
Het gezelschap wordt daarna in het stadhuis van Kampen ontvangen door het college van burgemeester en wethouders. Tijdens een korte bijeenkomst wordt nader ingegaan op enkele onderwerpen, namelijk:
* Algemene en bestuurlijke situatie;

* Grote ontwikkelingen Kampen;

* Netwerkstad;

* Algemene toekomst gemeente Kampen;

* Kwaliteit Overijssels bestuur en interbestuurlijk toezicht;
* Veiligheid, waaronder waterveiligheid.

Daarna gaan de Commissaris van de Koningin en de burgemeester in gesprek met vertegenwoordigers van kaders uit de samenleving. Het gaat hierbij om vertegenwoordigers van: bedrijfsleven, middenstand, recreatieondernemers, agrariërs, sportinstellingen, Wmo-raad, zorginstellingen, woningbouwcoöperaties, cultuur en enkele inwoners.

Na deze gesprekken wordt het programma afgesloten met een buffet waarbij ook de raadsleden aanwezig zijn.
25-10-2011