Gemeente Helmond


Werkzaamheden kruispunt Engelseweg

Gemeente Helmond gaat vanaf maandag 31 oktober werkzaamheden uitvoeren aan het kruispunt Engelseweg Churchilllaan.

De riolering wordt vervangen, er komt nieuw asfalt en de uitvoegstrook op de Churchilllaan, vanaf de Kasteel Traverse, wordt aangepast. Het kruispunt wordt vernieuwd om te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en een fraaiere uitstraling van de Winkelboulevard Engelseweg.

Twee fasen

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen:

Fase 1: Churchilllaan tussen spoorwegovergang en kruispunt Engelseweg: van maandag 31 oktober tot donderdag 10 november. De Churchilllaan is in beide richtingen afgesloten tussen de Kasteel Traverse en de Engelseweg. Het kruispunt Engelseweg/Churchilllaan blijft open.

Fase 2: kruispunt Churchilllaan/Engelseweg: van donderdag 10 november tot zaterdag 24 december. Het kruispunt is afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt zowel voor verkeer op de Engelseweg als verkeer op de Churchilllaan.

Winkels blijven bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en bedrijven aan de Engelseweg bereikbaar. De bereikbaarheid wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Het doorgaande verkeer wordt met gele borden omgeleid.

Weersomstandigheden van invloed

De weersomstandigheden kunnen, zeker in deze periode van het jaar, van invloed zijn op de start en duur van de werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden toch zo snel mogelijk klaar zijn, wordt er op werkdagen langer doorgewerkt. Ook wordt er gewerkt op zaterdag en, indien nodig, op zondag.