Bezoekers Leidseplein klommen boven zeeniveau

Persbericht van Unie Van Waterschappen

Gistermiddag kon je op het Leidseplein in Amsterdam naar een hoogte van zes meter klimmen. Dit om te symboliseren dat het laagste punt van ons land ruim zes meter beneden N.A.P. ligt. Casper ten Sijthoff, sportklimmer met N.O.C. x N.S.F. status, opende de klimmuur samen met de loco-Jeugddijkgraaf Lizanne Takke.
Het nationaal Jeugdwaterschap organiseerde dit evenement in het kader van de start van de International Water Week Amsterdam (http://www.internationalwaterweek.com/). Het Jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar die de waterschappen in Nederland vertegenwoordigt. Zij proberen jongeren meer te betrekken bij waterbeheer in ons eigen land.
Waterschappen houden ook uw voeten droog
De Jeugdwaterschappers lieten mensen gistermiddag met behulp van Ipads zien hoe hoog of laag zij wonen. Daarbij vertelden de jongeren wat waterschappen doen om ons ook in de toekomst droge voeten te kunnen garanderen.
Bart Bongaards, Jeugddijkgraaf: "Met deze actie willen we extra benadrukken dat zes meter toch best een eindje klimmen is. Daarom is het maar goed dat de waterschappen dagelijks aan onze waterveiligheid werken. Dit moet ook in de toekomst zo blijven." Het laagste punt van Nederland
Het laagste punt van ons land bevindt zich in de Zuidplaspolder ter hoogte van Nieuwekerk aan den IJssel, en is vastgesteld op 6,76 m beneden N.A.P. (Normaal Amsterdams Peil). Er is ook een monument geplaatst.
Sportklimmer Casper ten Sijthof begeleidde de klimmers Op de klimwand, die de structuur heeft van echte rots, was het mogelijk om te klimmen, te boulderen en te abseilen. De mobiele rots heeft acht klimroutes variërend van makkelijk tot moeilijk. De waaghalzen werden begeleid door sportklimmer Casper ten Sijthoff. Meer informatie op: http://www.jeugdwaterschap.nl/

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.




Razende Robot Reporter