Gemeente Ede

maandag, 31 oktober 2011

Vrijwilligers bedankt!

1500 vrijwilligers bezochten zaterdag 29 oktober het vrijwilligersfeest in het Raadhuis. De gemeente bedankte de vrijwilligers op deze manier voor hun inzet in de Edese samenleving. "Een samenleving zonder vrijwilligers is kil en koud", aldus wethouder Breunis van de Weerd in zijn toespraak.

40.000 vrijwilligers zetten zich in om de Edese samenleving mooier, leuker, vriendelijker, schoner en sportiever maken. Op het vrijwilligersfeest werden de rollen omgedraaid: Medewerkers van gemeente Ede, Sportservice Ede, Welstede, Opella, Koorschool Midden Gelderland en De Medewerker legden de vrijwilligers in de watten. In en om het Raadhuis waren workshops en ateliers zoals schrijven, bloemstukjes maken, digitale fotografie en koken voor mannen. Daarnaast waren er sportdemonstraties, muziek en natuurlijk hapjes en drankjes. Edenaar Rob de Nijs sloot de middag af met een spetterend optreden.

Lokaal compliment

Annemarie Dresen ontving het Rabobank Lokaal Compliment uit handen van burgemeester Cees van der Knaap. Annemarie is de oprichter en drijvende kracht van musicalgroep Ongewoon Gaaf van 's Heeren Loo, die bestaat uit verstandelijk beperkte mensen. "Met Ongewoon Gaaf laten we zien wat verstandelijk beperkte mensen allemaal in hun mars hebben", aldus Annemarie. Het Lokaal Compliment bestaat uit een oorkonde en een prijs van 1.000 euro.

Reactie

Was u aanwezig bij het vrijwilligersfeest en wilt u reageren? Mail naar info@demedewerker.nl.
Meer foto's en filmpjes kunt u vinden op www.facebook.nl/gemeenteede.