Gemeente Voerendaal


\ 31/10/2011 - Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Op vrijdag 28 oktober is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Hubertus Paulus Pieters (67). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Pieters is ruim veertig jaar lid van de toneelvereniging De Jonge Boeren, waarvan hij dertig jaar in het bestuur heeft gezeten. Naast zijn bestuursactiviteiten heeft de heer Pieters ook zelf rollen gespeeld en een grote bijdrage geleverd aan het ontwerpen en realiseren van decors. Ook zette hij zich in voor andere activiteiten van de toneelvereniging. Zoals, deelname aan de jaarmarkt met improvisatietoneel en aan de historische optocht. Op deze manier krijgt de toneelvereniging meer bekendheid binnen de gemeenschap en ook daarbuiten. Daarnaast heeft de heer Pieters zich vanaf 1971 ingezet voor CV de Kaatboere. Hij is al die jaren lid geweest van de Raad van Elf, maar houdt zich ook bezig met de praalwagens en het vervoer van prins carnaval naar de diverse activiteiten. Ook heeft hij al jaren een adviserende rol voor de raad van Elf.
De heer Pieters is al jaren lid van 2 belangrijke verenigingen binnen de gemeente Voerendaal, verenigingen die een onmisbare rol spelen binnen de gemeenschap, maar ook buiten de grenzen van Voerendaal.

De Koninklijke Onderscheiding is uitgereikt door loco-burgemeester P.J.E. Leunissen in d'r Kowsjtal, Heerlerweg 23 Kunder.