Gemeente Voerendaal


\ 31/10/2011 - Uitreiking Burgemeester Strous Cultuurprijs Op 21 oktober werd tijdens een feestelijk, druk bezochte avond de gemeentelijke cultuurprijs uitgereikt aan Fred Piepers en het Ritmo Jazzballet.

Cultuurprijs
De jury bestaande uit Maurice Buck (onder andere voorzitter Kerkraads symfonie orkest), Karin van Meelis (hoofd educatie Schunck Heerlen) en Petra Stevens (cultuurscout Parkstad Limburg) kende de cultuurprijs in de categorie 'Individuen' toe aan Fred Piepers, dirigent van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Bernardus en in de categorie 'Verenigingen/groepen' het Ritmo Jazzballet.

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs ging in de categorie 'Individuen' naar de soprane Fenna Ograjensek uit Ubachsberg en in de categorie 'Verenigingen/groepen' de Fanfare Les Amis Réunis uit Ransdaal.

Uitreiking
Oud-burgemeester Strous reikte de naar hem genoemde prijs met bijbehorende oorkonde uit samen met loco-burgemeester Patrick Leunissen. De genomineerden ontvingen een juryrapport van juryvoorzitter Maurice Buck.

Optredens
Optredens van Fanfare Les Amis Réunis, drumband Koninklijke Schutterij St. Sebastianus Voerendaal, The Young Voices, Kasper Schonewille, Fenna Ograjensek, het Kerkelijk Zangkoor St. Bernardus samen met het koor L'Esprit en een optreden van Ritmo Jazzballet zorgden voor een ware culturele avond.
De feestelijke avond werd afgesloten met een optreden van Paul van Loo en Ivo van Rosbeek.