Gemeente Eindhoven

Gemeente start campagne `Eigen bezit en bijstandsuitkering'

Om te bepalen of iemand recht heeft op een bijstandsuitkering wordt er onder meer gekeken naar de waarde van iemands bezittingen. Om mensen met een bijstandsuitkering hierover te informeren start de gemeente op 31 oktober de campagne `Eigen bezit en een bijstandsuitkering'.

Flyer campagne 'Eigen bezit en bijstand'

"Als mensen zich hier niet of onvoldoende van bewust zijn, kan een terugvordering een onaangename verrassing zijn. Ook willen we dat alleen diegenen die het nodig hebben een beroep doen op een uitkering", aldus wethouder Henk Brink van Economie, Werk en Beroepsonderwijs.

De campagne is onderdeel van de landelijke campagne `Voorkom problemen, weet hoe het zit.nl'. Deze deelcampagne staat geheel in het teken van `Eigen bezit en een bijstandsuitkering'. De campagne informeert mensen met een bijstandsuitkering over het feit dat er grenzen gesteld zijn aan de waarde van hun bezittingen. Komt dat bezit boven een bepaalde waarde uit dan kan dat betekenen dat er ten onrechte een uitkering wordt uitgekeerd. In de praktijk komt het helaas voor dat mensen achteraf worden geconfronteerd met een te hoog eigen vermogen waardoor de teveel ontvangen uitkering moet worden teruggevorderd.

De campagne `Voorkom problemen. Weet hoe het zit' is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met onder meer gemeenten. Meer informatie is te vinden op de website www.weethoehetzit.nl.

sportauto in wasstraat