Gemeente Lelystad

Dijk naar Enkhuizen nacht dicht in november

Dinsdag 11 oktober 2011

De Houtribsluizen

De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november 2011 van 22.00 tot 5.00 uur in beide richtingen gestremd voor al het wegverkeer. Ook het fietspad is dan afgesloten. Verkeer zal moeten omrijden via de Afsluitdijk (A6/A7) of Amsterdam (A6/A1/A8/A7).

Onderhoud Houtribsluizen

Rijkswaterstaat renoveert de Houtribsluizen (in de dijk Lelystad-Enkhuizen (N302) aan de Lelystadzijde). Onderdeel hiervan is het conserveren van de beweegbare bruggen. Hierbij hoort ook het schilderen van de kopse kant van het beweegbare deel van de bruggen.

Brug aantal uren open

In februari van dit jaar is de oostelijke brug van de Houtribsluizen aangepakt, nu is de westelijke brug aan de beurt. Om aan dit deel te kunnen werken moet de brug gedurende een aantal uren een stuk open staan. De dijk Lelystad-Enkhuizen zal daarom in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november van 22.00 tot 5.00 uur gestremd zijn voor al het wegverkeer. Dit wordt ook aangegeven met gele borden langs de weg. Tijdens bovengenoemde nacht moet men omrijden via de Afsluitdijk (A6/A7) of Amsterdam (A6/A1/A8/A7).

Informatienummer Rijkswaterstaat

De mogelijkheid bestaat dat de geplande werkzaamheden in deze nacht door slecht weer niet uitgevoerd kunnen worden. In dat geval worden ze uitgesteld. Voor vragen kan men contact opnemen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat, 0800-8002.
* Meer informatie over het groot onderhoud aan de Houtribsluizen

Ja