NVLF



---

12 oktober 2011
Vereniging

Discussiemiddag Revalidatiezorg ouderen op donderdag 3 november 2011

Per 1 januari 2013 wordt de revalidatie voor ouderen overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet.

Revalidatiezorg is - volgens het Kabinet- naar zijn aard vaak van korte duur en past daarom beter bij de Zorgverzekeringswet. Voor zorgverzekeraars is het op deze manier mogelijk om kosteneffectief in te kopen en jaarlijks levert dit een besparing op van 50 miljoen euroOm ons als NVLF goed voor te bereiden op deze ontwikkeling, wordt er een discussiemiddag georganiseerd voor logopedisten die werkzaam binnen de revalidatiezorg. Tijdens deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij de vraag:
Raakt het Kabinetsbesluit om de revalidatiezorg ouderen over te hevelen naar de zorgverzekeringswet de logopedie?
Zo ja:

Voor welke patiƫntengroepen?

* Bij welke werksettingen?

* Wat zijn de consequenties zowel financieel als zorginhoudelijk?
* Wat moet er geregeld worden?

* Moeten er nieuwe prestaties aangevraagd worden bij de NZa of voldoen de huidige prestaties logopedie?

* Moeten er specifieke producten ontwikkeld worden voor deze doelgroepen?

Allemaal vragen waar we nu bij stil moeten staan. Het overhevelen van de revalidatiezorg naar de zorgverzekeringswet brengt weer een verschuiving van gelden met zich mee ten laste van eerstelijnszorg. Het aanvragen van nieuwe prestaties en/of ontwikkelen specifieke producten is een langdurig proces. Daarom worden de vragen nu aan jullie voorgelegd. Het is ook geen vanzelfsprekendheid dat alle bezwaren, opmerkingen aanvragen prestaties worden gehonoreerd. Maar des te belangrijker om als NVLF ons nu al te verdiepen in deze materie. Zodat er voldoende tijd is om betrokken partijen zoals het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars in gesprek te gaan.

De discussiemiddag revalidatiezorg ouderen wordt op donderdag 3 november 2011 van 16.00 uur tot 20.00 uur op het bureau van de NVLF gehouden.

Wilt u meedenken over de veranderingen bij de revalidatiezorg, meldt u zich dan aan. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Marliek Schulte ( of 0348-457082).

Voor het bijwonen van de bijeenkomst ontvang u een presentievergoeding van EUR 49,00 euro en een reiskostenvergoeding van EUR 0,19 per kilometer of vergoeding reiskosten openbaar vervoer 2e klasse. Ook worden kwaliteitspunten toegekend.

Bijlage

Persbericht Revalidatiezorg ouderen naar de zorgverzekeringswet