ISSO


4-daagse integrale BKA-opleiding voor installateurs en installatieadviseurs

Betonkernactivering wordt bij de huidige nieuwbouw al regelmatig toegepast. Helaas moet worden geconstateerd dat daarbij in het ontwerp- en realisatieproces veel fouten worden gemaakt. De daardoor veroorzaakte faalkosten kunnen worden vermeden door te werken comform ISSO- publicatie 85, die ook als basis dient voor deze cursus.

De inhoud van deze vierdaagse cursus is als volgt opgebouwd: Dag 1. Waarom zou je kiezen voor BKA en wat kun je er wel of niet mee? Wat is het belang van een integraal ontwerpproces (de architect, de constructeur en de installatie-adviseur/installateur)? De tools om na te gaan of BKA een goede keuze is voor het gebouw komen aan bod. Daarna wordt het gewenste en het te bereiken thermisch comfort door BKA behandeld.
Dag 2. Behandeling van de constructieve inpassing, ruimtebeleving en inpassing van de techniek. Welke vloertypen en leidingregisters zijn er, hoe pas je die in bij BKA? We bekijken ventilatieconcepten en hoe je deze technieken in de verschillende installatieconcepten integreert. Wat zijn de consequenties voor het interieurontwerp en welk soort verlichting kun je toepassen?
Dag 3: Alles over de regeling: hoe deel je thermische zones in, en hoe regel je deze? Welke regelstrategieën kun je toepassen bij BKA? Welk effect heeft `zelfregelbaarheid' van het gebouw op je gekozen naregeling. Welke flexibiliteit (of juist niet) kan BKA de ontwerpers bieden? Wat is de relatie met flexibiliteit en diversiteit van het gebouwgebruik? Het kun je bepalen, in de orde van grootte, welke impact BKA heeft op de EPC, BREEAM-score en GreenCalc-score. Welke impact heeft BKA op de energiebesparing en het sluiten van kringlopen? Dag 4: De kosten en de benchmarking. Het leren vergelijken van de kosten en baten van BKA ten opzichte van andere LTV-systemen. Het toepassen van het afwegingskader in de hoofdcasus. Daarbij gebruikmakend van de eerder genoemde vijf tools.

Als rode draad door alle dagdelen loopt het behandelen van een casus van een realistisch gebouw. Daarin worden alle onderwerpen van de verschillende dagdelen behandeld. Via deze casus loopt de cursist het gehele stappenplan door om uiteindelijk tot een goed en geïntegreerd BKA-systeem te komen. Tijdens de cursus wordt over de dagdelen rekening gehouden met een evenwichtige verdeling van complexe en minder complexe onderwerpen. Lastige onderwerpen als thermisch comfort en regeling vallen bijvoorbeeld niet op één dag. Verder is er halverwege het traject een herhaling via een integrale conceptkeuze, waarbij men teruggrijpt op het stappenplan voor het ontwerp.

Doelgroep
Installateurs en installatieadviseurs

Data
3, 10, 18 en 25 november 2011 te Woerden
4, 11, 18 en 25 januari 2012 te Woerden
4, 11, 18 en 25 april 2012 te Woerden

Uw investering
Voor bedrijven die bij OTIB zijn aangesloten, komen de deelnamekosten grotendeels voor rekening van OTIB. Voor de 4-daagse integrale BKA-opleiding geldt een eigen bijdrage van EUR 599,- (excl. BTW). Voor overige belangstellenden bedraagt de deelnameprijs EUR 1.675, - (excl. BTW). De prijs is incl. ISSO-publicatie 85 'Thermisch Actieve Vloeren, betonkernactivering'.

Aanmelden

Middels het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging met de routebeschrijving en de factuur.
ISSO