Gemeente Bernheze


Raadsvergadering (3 november 2011)

Op donderdag 3 november 2011 vindt er een raadsvergadering plaats. De vergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, aanvang 19.30 uur.

Enkele agendapunten zijn:

Structurele subsidie Stichting De Eijnderic
In opdracht van de gemeenteraad zijn de prestaties van De Eijnderic over de periode 2009-2011 inhoudelijk en financieel geëvalueerd. Daaruit blijkt dat De Eijnderic met behulp van een incidentele subsidie in deze jaren een kwaliteitsslag heeft gemaakt. Om de huidige kwaliteit te blijven waarborgen stelt het college van burgemeester en wethouders voor om De Eijnderic financieel te blijven steunen en de incidentele subsidie vanaf 2012 structureel in de begroting op te nemen.

Convenant Stuurgroep De Maashorst
Voor de ontwikkeling van De Maashorst werken alle betrokken partijen, waaronder gemeenten, provincie, lokale natuur- en milieuorganisaties in een samenwerkingsverband. Daartoe is eerder een visie Maashorst Manifest vastgesteld. Aan de gemeenteraad worden stukken voorgelegd (een convenant en statuten) die van belang zijn voor een effectieve en praktisch werkbare organisatie die de visie vertaalt in concrete projecten.

Behandeling begroting 2012: eerste termijn fracties Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 september 2011 de begroting 2012 aan de gemeenteraad aangeboden. De begroting geeft een beeld van de verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente in 2012. In de eerste termijn van de behandeling van de begroting 2012 houden de politieke partijen hun algemene beschouwingen. In deze algemene beschouwingen geven zij aan hoe ze over de begroting denken en waar volgens hen de prioriteiten horen te liggen. In de raadsvergadering van 10 november 2011 wordt de behandeling van de begroting voortgezet en vindt de besluitvorming plaats.

Informatie
De volledige agenda en de bijbehorende stukken vindt u op www.bernheze.org. De raadsvergadering is live te volgen op de televisie via Bernhezer Omroep Stichting (Wan TV). Als u Digitenne (KPN) heeft, kunt u de raadsvergadering niet volgen.
Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35