Gemeente Valkenswaard


Onderhoudswerkzaamheden Europalaan

Vanaf donderdag 3 november wordt de rechterrijstrook van het gedeelte van de Europalaan tussen de Valkenierstraat en de Bosstraat afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om de rijstrook op het dubbelbaans gedeelte in noordelijke richting (= richting Eindhovenseweg).

Op dit moment ondervindt het verkeer op deze rijstrook veel hinder van opdrukkende boomwortels. Ook kan hierdoor het regenwater niet meer voldoende afgevoerd worden. Het blijft op de rijbaan staan, automobilisten rijden er doorheen en zo ontstaat eveneens wateroverlast op de aangrenzende Parallelweg Noord.

Naar verwachting zal in de loop van volgend jaar de reconstructie van de Europalaan van start gaan Daarom is er nu gekozen voor sobere maatregelen om de problemen te verhelpen. Door het afsluiten van bedoelde rijstrook ondervindt het verkeer geen last meer van de opgedrukte wegdelen. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid beter gewaarborgd. Op de afgesloten strook worden enkele eenvoudige maatregelen getroffen om het regenwater beter af te voeren. De rijstrook blijft afgesloten tot de realisatie van de reconstructie van de Europalaan. De bushalte aan de Europalaan nabij autobedrijf Driessen blijft gehandhaafd.

Reparaties gedeelte fietspad

Vanaf 3 november wordt het fietspad aan de Europalaan tussen de Wolbergstraat en de Leenderweg in noordelijke richting op verschillende plaatsen hersteld. Ook hier is sprake van opdrukkende boomwortels onder het betegelde fietspad.

Alle hiervoor genoemde werkzaamheden nemen in totaal circa twee weken in beslag, dus tot en met 18 november. Deze planning is alleen haalbaar bij gunstige weersomstandigheden.

Informatie

Met vragen over deze onderhoudswerkzaamheden kunt u terecht bij de heer K. van Gorp, opzichter van team Beheer Openbare ruimte van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083444 of per e-mail via gemeente@valkenswaard.nl, ter attentie van K. van Gorp, team BOR.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444