Gemeente Breda

Oplossen wortelopdruk Driehoek in Bavel
Gepubliceerd op 27 oktober 2011
Afhankelijk van de weersomstandigheden is de gemeente van donderdag 3 november tot en met vrijdag 11 november bezig met het oplossen van de wortelopdruk in de Driehoek. De werkzaamheden bestaan uit het wegkappen van wortels, vergroten van het vlak waar de wortels groeien en het verhogen van de bestrating.

Waarom

Bij de gemeente zijn diverse meldingen binnengekomen over wortelopdruk in de Driehoek. In het activiteitenprogramma 2011 van de Gemeente Breda heeft de gemeente opgenomen om dit jaar de problemen aan te pakken. Bovendien voldoet de verharding door de wortelopdruk niet meer aan de gestelde toegankelijkheidseisen.

Werkzaamheden

De gemeente heeft besloten de problemen cosmetisch op te lossen. Dat wil zeggen dat daar waar mogelijk wortels worden weggekapt. Waar dit niet kan, wordt de bestrating verhoogd. Ook worden de vakken rondom de bomen vergroot. De gemeente heeft besloten de bomen niet te kappen, omdat er door de aanwezigheid van kabels en leidingen geen nieuwe bomen geplant kunnen worden. Het verdwijnen van de bomen zou een grote invloed hebben op het straatbeeld. De Gemeente Breda wil daarom bomenkap zo lang mogelijk uitstellen.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is in de Driehoek doorgaand en bedienend verkeer mogelijk met hinder. Bent u in het bezit van een auto. Dan kan het zijn dat u uw auto niet altijd in uw straat kunt parkeren, maar gebruik moet maken van parkeerruimte in een van de omliggende straten. Mogelijk kunt u uw huisvuil en eventueel grofvuil niet altijd aanbieden op een plaats die u gewend bent. Bied dit dan aan op een voor de vuilniswagen bereikbare plaats.

De gemeente vraagt u begrip

De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden hinder opleveren, maar proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden aan de bomen kunt u contact opnemen met de heer K. Snijers van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 93 73 via e-mail, kfj.snijers@breda.nl.

Voor meer informatie over de bestratingswerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer C. van Dongen van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 93 54 of via e-mail, caa.van.dongen@breda.nl.