Gemeente Den Haag

Raad bespreekt de Programmabegroting 2012-2015

Op donderdag 3 november spreekt de raad onder andere over de Programmabegroting 2012-2015. De vergadering start deze keer om 10.00 uur in de raadzaal.

Halfjaarbericht

De raad start met het bespreken van het collegevoorstel betreffende het halfjaarbericht. Het Halfjaarbericht 2011 is een voortgangsrapportage over het beleid en de financiën in 2011. De inhoud van het Halfjaarbericht is gebaseerd op de financiële gegevens tot en met 30 juni 2011. De belangrijkste afwijkingen worden toegelicht en er wordt een prognose voor het resultaat 2011 afgegeven.

Programmabegroting 2012-2015

Vervolgens spreekt de raad over de Programmabegroting 2012-2015. Deze meerjarenbegroting 2012-2015 laat zien wat de gemeente precies doet in de stad en wat daaraan wordt besteed. In de begroting wordt per programma toegelicht wat het college wil bereiken. Op donderdag 29 september hield de raad zijn Algemene Beschouwingen op de Programmabegroting 2012-2015. Vervolgens is de Programmabegroting in de diverse vakcommissies besproken.

Investeringsprogramma Stedelijke Ontwikkelingen

Daarna spreekt de raad over het Investeringsprogramma Stedelijke Ontwikkeling. IpSO is de verzameling van de voorgenomen stedelijke ontwikkelingsprojecten en de projecten in uitvoering. Het IpSO analyseert de projecten in samenhang, in het licht van de beleidsambities, de marktomstandigheden en de beschikbare investeringsmiddelen.

Meerjarenbegroting Kunstwerken

Als laatste spreekt de raad over de Meerjarenbegroting Kunstwerken 2012-2014. Deze meerjarenbegroting gaat uitsluitend in op de categorie 'urgent' vanwege de majeure risico's op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid bij bezwijken van deze kunstwerken. Het gaat concreet om oude kademuren waarlangs tramlijnen lopen en bruggen met onvoldoende draagkracht en waarvan de levensduur reeds is overschreden en die deel uitmaken van het hoofdwegen verkeersnet.

De vergadering is live te volgen op Den Haag TV en via de website www.denhaag.nl/mijnraad.