Hoogste punt nieuwe school op Zuid bereikt

Persbericht van Stichting Vestia Groep

Op 3 november 2011 bereikt de bouw van de Unielocatie in het Motorstraat gebied haar hoogste punt. Om hierbij stil te staan worden alle bouwlieden getrakteerd op het traditionele Pannenbier. De bouw van het nieuwe schoolgebouw verloopt ruimschoots volgens plan. Naar verwachting wordt de school bij de start van het nieuwe schooljaar 2012 in gebruik genomen. Naar verwachting kunnen in het voorjaar van 2012 tijdens open dagen docenten, leerlingen, ouders en verzorgers en andere belangstellenden de nieuwe school bezoeken.

Vermindering vroegtijdige schoolverlaters
LMC Voortgezet onderwijs, Zadkine Zuid, Vestia en gebiedsontwikkeling Hart van Zuid realiseren met dit schoolgebouw aan de Montessoriweg een verbetering van het opleidingsniveau in de wijk. De nieuwbouw geeft een ruime mogelijkheid om de onderwijsprogramma's van de leerlingen van vmbo Zuiderpark, die doorstromen op mbo-opleidingen van Zadkine Zuid een doorlopende leerlijn aan te bieden. Dit moet leiden tot vermindering van vroegtijdig schoolverlaten en het realiseren van een groter aantal leerlingen dat doorstroomt naar het hoger onderwijs.

Wijkfunctie
Het gebouw krijgt ook een wijkfunctie, zoals openstelling van het onderwijsgebouw voor het aanbieden van cursussen, de verhuur van diverse ruimtes, zoals een auditorium met theater en film, kleine congresmogelijkheden en het starten van een leerwerkbedrijf kapsalon/schoonheidssalon.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*




Razende Robot Reporter