Gemeente Blaricum


-

Introductiebijeenkomsten Burgernet op 3 en 8 november a.s.


* 3 november 2011 van 20.00 tot 21.00 uur (locatie College De Brink, Laren)

* 8 november 2011 van 19.30 tot 20.30 uur (locatie de Hilt, Eemnes)

Op 3 november en op 8 november 2011 organiseren de gemeente Blaricum, Eemnes en Laren introductiebijeenkomsten voor Burgernet. Deze introductiebijeenkomsten wordt georganiseerd voor een ieder die geĂŻnteresseerd is in Burgernet. Tijdens deze avonden zijn de burgmeesters, de wijkagenten en het regionaal projectteam van Burgernet aanwezig om informatie over de lokale veiligheid en de werking van Burgernet te geven. Ook wordt er een film getoond en heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen over Burgernet. U bent van harte Welkom.

Burgernet succesvol!
De politie en de gemeente maken het met de invoering van Burgernet mogelijk voor inwoners om ook via een andere manier bij te dragen aan veiligheid. Vanaf 11 november 2011 is het Burgernetsysteem operationeel. De veiligheid en leefbaarheid van de gemeente neemt met Burgernet verder toe. De inzet van Burgernet is in andere gemeenten zeer succesvol gebleken.

Hoe werkt Burgernet?
Na een melding van bijvoorbeeld een overval of een vermist kind, start de centralist van de politiemeldkamer een Burgernetactie. Burgernetdeelnemers krijgen direct een ingesproken bericht (of in enkele gevallen een sms) via hun (vaste of mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet of hoort een deelnemer iets, dan geeft hij of zij dit direct door via het gratis burgernetnummer dat uitkomt bij de politiemeldkamer. Agenten die op dat moment met het incident bezig zijn, kunnen dan nog gerichter hun actie vervolgen. Deelnemers krijgen na afloop van de Burgernetactie bericht wat het resultaat van de actie is geweest.

Aanmelden
Als u van plan bent te komen, dan stellen wij het op prijs als u zich even aanmeldt via burgernet@eemnes.nl, burgernet@gooi.politie.nl of 0900-8844.

Wij hopen u te kunnen verwelkomen op 3 of 8 november!

|