Gemeente Nieuwegein

maandag, 31 oktober 2011

Nieuwegein doet volgende week een gooi naar het wereldrecord langste verhuisketen. Het idee is om tussen het oude gemeentehuis en het nieuwe Stadshuis een lange rij mensen te vormen die een aantal verhuisdozen doorgeven. Het huidige record staat op 3 kilometer. De gemeente Nieuwegein hoopt 5 kilometer te overbruggen en roept alle inwoners van Nieuwegein op zich aan te sluiten in de rij.

Wanneer: donderdag 3 november van 15 tot 18 uur Aanleiding

De binnenstad van Nieuwegein heeft een metamorfose ondergaan. Er staan tal van nieuwe gebouwen die binnenkort in gebruik worden genomen. Eén van die gebouwen is het Stadshuis. In dit prachtige en spraakmakende gebouw krijgen vijf organisaties een plek: De bibliotheek, Stichting Welzijn Nieuwegein, UWV Werkbedrijf, de Wereldwinkel en de gemeente Nieuwegein. Om die verhuizing te vieren en onder de aandacht te brengen van haar toekomstige gebruikers, heeft de gemeente dit bijzondere evenement bedacht.

Gemeente roept inwoners op mee te doen

Om een sluitende verhuisketen te maken zijn veel mensen nodig. Het liefst 500 zodat er om de tien meter iemand staat. Een flink aantal medewerkers van de gemeente en de vier andere organisaties doen mee. Evenals leerlingen van de ROC opleiding, raadsleden en bestuurders. Burgemeester Frans Backhuijs "We roepen alle inwoners op om mee te doen. Op die manier laten we zien dat het Stadshuis er is voor ons allemaal!" De teller staat momenteel op circa 300; er zijn dus nog wat aanmeldingen nodig. Backhuijs: "Ik hoop dan ook dat iedereen massaal gehoor geeft aan deze oproep". Deelnemers ontvangen vervolgens per mail meer informatie over de middag.

De route gaat langs alle organisaties die straks samen met de gemeente in het Stadshuis zitten: Wereldwinkel, Bibliotheek, UWV Werkbedrijf en de SWN. De definitieve route wordt begin volgende week via de website van de gemeente bekend gemaakt.

Minimale kosten

In deze tijden van bezuinigingen houdt de gemeente uiteraard de hand op de knip. Het evenement wordt georganiseerd door een paar enthousiaste medewerkers van de gemeente Nieuwegein. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van reeds bestaande middelen. En de gemeente heeft een aantal bedrijven bereid gevonden hen te sponsoren. Daardoor blijven de kosten uiterst beperkt.
Voor meer informatie en om aan te melden:
www.nieuwegein.nl/wereldrecord.