Universiteit Leiden

Lichtjesparade en kick-off luiden Serious Request in

De kick-off van Serious Request 2011 is op donderdag 3 november vanaf 18:00 uur op de Beestenmarkt in Leiden. Dat is de plaats waar drie 3FM-jocks zich in de week voor kerst zonder voedsel laten opsluiten in het Glazen Huis voor het goede doel. De Universiteit Leiden ontplooit ook de nodige activiteiten.

Lampionnenoptocht

Serious Request staat jaarlijks in het teken van een goed doel. Dit jaar zijn dat moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

Serious Request staat jaarlijks in het teken van een goed doel. Dit jaar zijn dat moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

Gelijk met de kick-off is er op 3 november een lichtjesparade door de binnenstad. 5000 kinderen uit groep 6 van de Leidse basisscholen lopen in een lampionnenoptocht door de donkere straten, waar dan de feestelijke winterlichting aangaat. De kinderen komen uiteindelijk op de Beestenmarkt, waar de kick-off dan al aan de gang is. Na speeches en muziek wordt de Serious Request Countdown Clock onthuld. Deze telt af tot 18 december, de dag dat de drie DJâs het Glazen Huis in gaan.

Brainstormen

In Leiden zijn al flink wat initiatieven ontplooid om Serious Request financieel te steunen: sponsorlopen, galadiners, sporttoernooien, festivals. Ook de Universiteit Leiden doet de komende weken een duit in het zakje. Universiteit en studentenverenigingen zijn momenteel hard aan het brainstormen en plannen smeden.

Glazen Kluis

Een idee dat al vaste vorm heeft gekregen is de Glazen Kluis. Op 21 en 22 december sluiten twintig studenten zich samen met prominente Nederlanders zich op in de kas van de Hortus botanicus. Daar gaan ze met elkaar in gesprek over de weg naar een betere wereld. Themaâs als duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en oorlog & vrede komen daarbij aan de orde.