Gemeente Lansingerland

Opening foto-expositie dementie

Op donderdag 3 november 2011 opent wethouder Ruud Braak om 16.00 uur de foto-expositie 'Dementie, wat komt er bij kijken?' De foto-expositie vindt plaats in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan
1.

Foto-expositie
De foto-expositie is tot donderdag 1 december 2011 te bezichtigen. Ruim twintig panelen met portretten van dementerenden en mantelzorgers uit Lansingerland en enkele naburige gemeenten zijn te zien. De tentoonstelling maakt deel uit van een project waarmee de regionale Alzheimer-afdeling probeert de vertrouwdheid met deze geheugenziekte te vergroten.

Huis- aan huisbladen (waaronder De Heraut), tekstschrijvers en fotografen uit de streek hebben het afgelopen jaar belangeloos aan het project meegewerkt. Het resultaat hiervan is de publicatie van een reeks interviews waarin openhartig wordt gesproken over de problemen en gevolgen die de ziekte met zich meebrengt.

Officiële opening
De officiële opening van de expositie wordt verricht door wethouder Ruud Braak en is voor iedereen toegankelijk. De Delftse acteur Mees van den Bosch presenteert een speciaal voor deze gelegenheid (door hem samengestelde) collage van teksten: "Mijn moeder is mijn naam vergeten". Tijdens de hele duur van de expositie liggen voor bezoekers gratis exemplaren klaar van een boekje waarin de portretten en interviews zijn gebundeld.