Gemeente Leudal


Nieuws

Limburgs VerkeersveiligheidsLabel voor alle basisscholen in Leudal

In 2011 heeft basisschool de Mussenberg in Horn het Limburgs VerkeersveiligheidsLabel verworven. Daarmee is in Leudal een mijlpaal bereikt. Alle basisscholen in de gemeente hebben nu dit label behaald.

Keurmerk

Het Limburgs VerkeersveiligheidsLabel is een keurmerk dat basisscholen kunnen behalen als ze structureel actief bezig zijn met verkeerseducatie voor groep 1 t/m 8, een veilige schoolomgeving en veilige school-thuisroutes. Het LVL maakt onderdeel uit van het landelijke verkeersveiligheidslabel in het kader van Permanente Verkeerseducatie.

Alle 16 basisscholen in Leudal zijn aangesloten bij het plaatselijke verkeerseducatienetwerk. In het netwerk participeren naast de scholen, de gemeente, de provincie Limburg, de politie en Veilig Verkeer Nederland. Het netwerk heeft als doel om de verkeerseducatie structureel in het basisonderwijs te verankeren.

De basis voor de samenwerking binnen het netwerk is een convenant dat de basisscholen hebben afgesloten met de gemeente. Het convenant legt de aangesloten scholen verplichtingen op ten aanzien van het structureel opnemen van verkeersonderwijs in het lesprogramma. Het netwerk ondersteunt de scholen in het blijvend kunnen bieden van goed verkeersonderwijs.

Mijlpaal

Voor de basisscholen in Leudal is het bereiken van de mijlpaal aanleiding geweest voor een feestelijke bijeenkomst op donderdag 3 november 2011 bij basisschool de Neerakker. Wethouder Janssen, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer bij de gemeente Leudal heeft symbolisch het behaalde label onthuld. Kinderen van de Leudalse basisscholen hebben tijdens de festiviteit laten zien op welke wijze verkeerseducatie een plaats krijgt in hun onderwijs. De peuters van het kinderdagverblijf hebben lespakketten gedemonstreerd waarmee zij worden voorbereid op hun toekomstige rol als verkeersdeelnemer.