Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Onzekerheid voor Regenboogschool Maarssenbroek

Gemeente zoekt mee naar oplossingen voor leerlingen en ouders

De Raad van Toezicht van de Regenboogschool in Maarssenbroek gaat surseance van betaling aanvragen bij de rechtbank. Het betreft een zelfstandige school voor bijzonder onderwijs waar 173 leerlingen les volgen. Gemeente Stichtse Vecht betreurt de situatie waarin de school zich bevindt. Prioriteit van gemeente Stichtse Vecht ligt bij de continuïteit van het onderwijs voor leerlingen. In dit kader zijn contacten gelegd met andere schoolbesturen om te bekijken hoe de leerlingen zo spoedig mogelijk ondergebracht kunnen worden bij andere scholen. De ouders en docenten zijn hierover gisteren geïnformeerd.

In juli is gemeente Stichtse Vecht door de inspectie voor het onderwijs en de Raad van Toezicht, geïnformeerd over de zeer slechte financiële situatie waarin de Jenaplanschool De Regenboog in Maarssenbroek zich bevindt. De Raad van Toezicht van de school was zelf een financieel onderzoek gestart en had lopende het onderzoek de directeur/bestuurder reeds voor de zomervakantie op non-actief gezet.

Wethouder Pieter de Groene: "Vanaf dat moment zijn we samen met alle partijen, waaronder de inspectie voor het Onderwijs en de Raad van Toezicht, bezig geweest om te kijken wat binnen onze mogelijkheden lag om erger te voorkomen. Voor ons is steeds het belangrijkste criterium de continuïteit van het lesaanbod aan de 173 leerplichtige leerlingen geweest. In dit kader zullen wij ons inspannen om de leerlingen in ieder geval tot de kerstvakantie nog op deze school onderwijs te laten volgen. Hierdoor krijgen ouders en leerlingen de tijd om zich te oriënteren op alternatieven. Of dit gaat lukken hangt onder andere af van de curator".

De ouders van de leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een alternatieve school. Om hen daarbij te ondersteunen heeft gemeente Stichtse Vecht een lijst van mogelijk andere scholen (document scholen in de kernen Maarssenbroek, Maarssen-dorp en Kockengen) gepubliceerd die u hier kunt downloaden, waaruit ouders kunnen kiezen. De schoolbesturen van deze scholen hebben in eerdere gesprekken met de gemeente reeds hun medewerking toegezegd, zodat continuïteit in het onderwijs voor deze leerlingen gewaarborgd blijft.

De komende tijd zullen er in samenspraak met de school bijeenkomsten worden gefaciliteerd om ouders en leerlingen nader te informeren. De raad is gisteravond middels een raadsinformatiebrief geïnformeerd over de ontstane situatie.