Openbaar Ministerie

Politie zoekt getuigen branden Oudemolen en Balloo

3 november 2011 - Arrondissementsparket Assen

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de branden afgelopen weekend in Oudemolen en Balloo.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 04.00 uur in Oudemolen aan de Molensteeg brand ontdekt bij een rietgedekte boerderij. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. Het pand is volledig verloren gegaan. In Balloo is rond 05.30 uur brand ontdekt bij de schaapskooi en het bijgebouw (de kapschuur) aan de Crabbeweg. Ook hier zijn de panden verloren gegaan. Hierbij zijn twee zieke schapen en een hond omgekomen.

Sinds zaterdag is er een rechercheteam van 15 mensen bezig met het onderzoek naar deze branden. De eerste prioriteit van het team zijn de branden van afgelopen weekend. Uiteraard zal er in dit onderzoek ook gekeken worden naar de andere soortgelijke branden die de afgelopen tijd in die omgeving hebben plaats gevonden.

De politie vraagt expliciet aan de burgers in de omgeving van Oudemolen en Balloo, die wellicht die nacht iets bijzonders gezien of gehoord hebben, dit te melden bij de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of bij uw wijkagent. Liever anoniem iets doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Beeldmateriaal van de branden zijn ook zeer welkom bij het team. Dit kan ook via een email naar mailto:naarinfo@drenthe.politie.nl.

Bron: Politie Drenthe en Openbaar Ministerie 2011