Exportmanager van het jaar in de maak

Persbericht van Fenedex

Nominaties Exportmanager Award 2011 bekend

Op dinsdag 8 november wordt duidelijk welke exportmanagers in aanmerking kunnen komen voor de titel "Exportmanager 2011". Een belangrijke award, gezien de grote bijdrage van de export aan de economische groei van Nederland. De nominaties voor deze prijs worden officieel bekend gemaakt op een seminar dat Fenedex organiseert samen met ANP Pers Support, om de onlangs afgesloten samenwerking te bezegelen.

Managers die in aanmerking komen voor de Exportmanager Award moeten binnen hun onderneming verantwoordelijk zijn voor het totale gevoerde exportbeleid. In combinatie met individuele kwaliteiten die garant staan voor duurzame successen op buitenlandse markten, wordt de exportmanager van het jaar uiteindelijk uitgekozen. De managers die zich inschrijven of zijn voorgedragen door hun onderneming, worden beoordeeld door een vakjury, met daarin onder meer vertegenwoordigers van multinationals Océ en Boon Edam Group.

Door samenwerking met ANP Pers Support, marktleider in het versturen van persberichten
naar de media in Nederland en daar buiten, kunnen de bij de Fenedex aangesloten Nederlandse exporteurs de internationale media vanaf nu snel en doelgericht bereiken. Hiermee kunnen exportdoelen worden ondersteund.

Op een gezamenlijk seminar op 8 november, waar het inrichten van een effectief internationaal persbeleid centraal staat, maakt Bart Jan Koopman, directeur van Fenedex - vereniging van Nederlandse exporteurs - officieel bekend welke Nederlandse exportmanagers genomineerd zijn voor de Exportmanager Award 2011.

Dinsdag 22 november wordt de award overhandigd aan de winnaar bij het ING House in Amsterdam. De winnaar ontvangt naast het beeldje een cheque van 2500 euro. Daarnaast geeft het winnen van de Award veel aanzien bij partners in binnen en buitenland.

Vorig jaar won Petra van Woensel, Commercieel manager Dreumex B.V. - ontwikkelaar en producent van handverzorgingsconcepten - voor de professionele eindgebruiker in de industriële markt, de award. Haar passie en liefde voor export gecombineerd met een goed gestructureerd beleid was volgens de jury doorslaggevend. Dit jaar zal er ook weer gelet worden op de individuele kwaliteiten van de exportmanager die garant moeten staan voor duurzame successen op buitenlandse markten.

De export award werd in 2007 in het leven geroepen door ExportSelect - werving & selectiebureau voor de exportmarkt - en Fenedex, omdat deze partijen vonden dat het managen van exportactiviteiten een specifieke kennis van zaken en managementvaardigheden vereist.

De voltallige jury die de nominaties bepaalt en beoordeeld bestaat uit: Gerhard Muggen (voorzitter) , Algemeen Directeur BTG Bioliquids B.V; Monique Ansink, Directeur Excellent Products B.V.; Ad Bastiaansen, Directeur iLoc Group; Lourens Beijer, Business Development Director Boon Edam Group Holding B.V.; Jan Cramer, voormalig Directeur Grolsch International B.V.; Mirjam van Dijk, Algemeen Directeur B.V. Machinefabriek P.M. Duyvis, Rik Jacobs, Commercieel Directeur Vertex Dental B.V.; Rob Spekreijse, Directeur Rollepaal B.V.; Dhr. B. Stelder, Manager Direct Export Océ-Technologies B.V.

Bekijk de criteria waar exportmanagers aan moeten voldoen om genomineerd te worden:
www.exportmanagervanhetjaar.nl/meedoen-aan-exportmanager-award

Over Fenedex
Fenedex is een particuliere vereniging van Nederlandse exporteurs en andere internationaal opererende ondernemingen. Fenedex is onafhankelijk en niet politiek gericht. Onze organisatie brengt kennis en ervaring bij elkaar en verrijkt die. Zo stelt Fenedex haar leden in staat om succesvol te ondernemen op buitenlandse markten. Met meer dan 1150 leden en ruim 4000 klanten is Fenedex hét gezicht van exporterend Nederland.

Over ANP Pers Support
ANP Pers Support is marktleider in het versturen van persberichten van het bedrijfsleven en overheidsinstellingen naar de media. Dicht bij huis in de Benelux, of naar medianetwerken aan de andere kant van de wereld. De boodschap bereikt de juiste journalisten, op het juiste moment en in de juiste taal. Dit kan zijn in de vorm van een persbericht, een social media release of een doelgroep gerichte marketinguiting.

Links:
http://www.exportmanagervanhetjaar.nl



Razende Robot Reporter