Politie Groningen

Donderdag 3 november 2011

Provincie Groningen, 03-11-2011

Diefstallen in Haren

HAREN De politie is op zoek naar de daders die verantwoordelijk zijn voor een aantal gepleegde misdrijven in Haren. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto gestolen aan de Hemsterhuislaan in Haren. Dit is een zwarte Audi A6 station, bouwjaar 2003 met van het kenteken 01-NK-GR. De auto was voorzien van (afneembare) belettering met het opschrift Indigo Soul. De gestolen Audi stond geparkeerd op de oprit van een woning. Even verderop aan de Hemsterhuislaan werd een personenauto open gebroken. Ook een auto aan de Keesomweg was het doelwit. Uit deze auto werden een laptop en elektrisch gereedschap gestolen. Uit een garage van een woning aan de Leo Polakweg namen de dieven een set zomerbanden mee. Daarnaast is er getracht in te breken in een school aan de Westerse Drift. De straten liggen dicht bij elkaar. De politie onderzoekt de inbraken.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Verdachten mensenhandel aangehouden

GRONINGEN Dinsdagochtend zijn in Groningen een 31-jarige vrouw en een 31-jarige man aangehouden. Beide verdachten zijn afkomstig uit Groningen. Zij zijn op verdenking van mensenhandel aangehouden. De beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. Een team samengesteld uit medewerkers van de politie Groningen en van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een onderzoek naar mensenhandel. Het team verwacht met deze twee aanhoudingen een begin te hebben gemaakt met het oplossen van deze zaak. Slachtoffers van de verdachten werken allen in de prostitutie in Groningen en zijn afkomstig uit Bulgarije. Binnenkort verwacht het team meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten. Het onderzoekt is nog in volle gang.

Man aangehouden na bedreigen van zijn vrouw

DELFZIJL De politie heeft woensdagmiddag een 49-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden in zijn woning. Zijn 61-jarige vrouw was de woning uitgevlucht omdat zij door haar man bedreigd werd en zich niet meer veilig voelde. Agenten hebben de man in zijn woning voor huiselijk geweld aangehouden. De man is ingesloten in het politiebureau. Het protocol huiselijk geweld zal worden opgestart.

Beslagen autoruit oorzaak aanrijding

DELFZIJL Woensdagavond vond er een aanrijding plaats op de Hegelandsterweg in Delfzijl. Een 21-jarige automobiliste, afkomstig uit Delfzijl, kwam met haar auto uit de richting van Holwierde. Omdat haar autoruit beslagen was ging zij deze tijdens het rijden schoonvegen. Hierdoor kwam zij op de andere weghelft terecht en kwam in aanrijding met een 21-jarige bestuurder afkomstig uit Appingedam. Door de klap zijn van beide autos de airbags uitgeklapt. Beide autos moesten worden afgesleept. De vrouw is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt en rapportage op van deze aanrijding.

Openbare dronkenschap

GRONINGEN- Woensdagnacht trof de politie een 45-jarige Rotterdammer aan op het Stationsplein in Groningen. De man was dronken en gedroeg zich vervelend op de treinperrons. De dronkenlap werd ter ontnuchtering ingesloten.

Ingebroken in woning

KORNHORN Op woensdagnacht is er ingebroken in een woning aan de Provincialeweg in Kornhorn. De bewoners werden de volgende ochtend wakker en zagen dat hun huis doorzocht was. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. In iedere geval zijn er sieraden en een aanzienlijk geldbedrag weggenomen. De bewoners, die behoorlijk aangedaan waren, doen vandaag aangifte. De politie stelt een onderzoek in en heeft de zaak in behandeling

Man piest naast de pot

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 22-jarige Groninger aangehouden. De man had in een horecagelegenheid in de Poelestraat naast de pot gepiest. Toen de Stadjer hierop werd aangesproken door een personeelslid reageerde hij agressief. Hij kneep de medewerker in zijn wang en gaf hem een klap in zijn gezicht. De verdachte moest mee naar het politiebureau gebracht en werd daar ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken scooterrijder opgepakt

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de A-weg in Groningen een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder van een scooter reed midden op de rijbaan en moest uitwijken voor de surveillerende agenten. Een blaastest wees uit dat de scooterrijder onder invloed had gereden. Op het bureau werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,45 promille (630 ug/l). Na verhoor mocht de verdachte het bureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod mee van 7 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers overlopen door bewoner

HOOGEZAND Een 45-jarige bewoner van een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Hoogezand schrok woensdagnacht wakker toen hij rond 5 uur geluiden hoorde op de benedenverdieping van zijn woning. Hij ging kijken en zag twee onbekende mannen in de hal. Toen de inbrekers de bewoner in de smiezen kregen gingen zij ervandoor. Het is nog onbekend of de daders iets uit de woning hebben gestolen. De bewoner heeft aangifte gedaan en de politie heeft deze zaak in onderzoek.

Engelse klussers

HAREN In de gemeente Haren heeft zich kort geleden een voorval voorgedaan waarbij Engelse klusjesmannen zijn betrokken. Deze personen vroegen de bewoner of zij de woning mochten schilderen en spraken een bedrag af. De schilderswerkzaamheden werden echter niet goed uitgevoerd. Er ontstond zelfs schade aan de woning. De bewoner en de Engelse schilder kwamen een bedrag overeen die betaald werd. Na afloop van de klus meldde een voor de bewoner onbekende Engelsman zich bij de woning. Hij eiste dat het volledige bedrag alsnog betaald werd. De politie kan niet 24 uur per dag op uw woning letten aldus deze onbekende Engels sprekende man. De politie wil u waarschuwen voor dit soort praktijken. Wees alert als u benaderd wordt door klussende Engels sprekende personen. Is u iets dergelijks overkomen neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Noordbroek, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 703, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Damsterdiep:aantal gecontroleerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 9, 5x rijden zonder gorgel, 3x niet handsfree bellen en
1x rijden door roodlicht.


- Marum, Wendtsteinweg:aantal overtredingen: 10, 8x rijden zonder gordel en 2x niet handsfree bellen


- Leek, Munnikevaart:aantal overtredingen: 3, 1x rijden zonder gordel en 2x voor het overschrijden van de maximumsnelheid.


- Groningen, A7:tijdens een verkeerscontrole met een onopvallende politieauto zijn 14 overtredingen geconstateerd. 5x overschrijding van de maximumsnelheid, 1x kleven, 1x rijden door roodlicht, 1x niet dragen autogordel, 2x niet handsfree bellen, 2x geen richting aangeven bij inhalen, 2x geen rijbewijs bij zich hebben en 1x kenteken niet leesbaar door lading (fiets).