Gemeente Hulst


Strengere aanpak uitgaanshinder Kloosterzande

De Kloosterse horeca, de gemeente Hulst en de Politie gaan gezamenlijk de toenemende uitgaansoverlast in Kloosterzande aanpakken.

Sinds begin dit jaar is de populariteit van Kloosterzande als uitgaansgebied sterk toegenomen. Steeds meer jongeren uit de regio weten de horecagelegenheden in het dorp weer te vinden. Helaas brengt dit ook regelmatig overlast met zich mee, zoals straatrumoer en soms vernielingen. Vooral inwoners van de Cloosterstraat ondervinden daar hinder van.

De Kloosterse horeca, de gemeente Hulst en de Politie hebben gezamenlijk gezocht naar een oplossing om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Afgesproken is om het convenant `Veilig Uitgaan' van de gemeente Hulst vanaf nu eerder toe te passen. In het convenant staan afspraken die gemaakt zijn tussen de gemeente Hulst, Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Hulst), het wijkteam Hulst van de Politie Zeeland en het Openbaar Ministerie. Daarbij horen ook gedragsregels voor bezoekers van de horecagelegenheden. Indien klanten zich (herhaaldelijk) niet volgens de huis- en gedragsregels gedragen, kan worden overgegaan tot ontzegging van de toegang tot alle aangesloten horecaondernemingen.

Tot nu toe werd het convenant vrijwel alleen gehanteerd als er opstootjes waren in een horecapand. Nu wordt ook een caféverbod opgelegd als jongeren zich tijdens uitgaansavonden misdragen op de openbare weg. In zo'n geval kan een algemene horeca-ontzegging van drie maanden het gevolg zijn. De Kloosterse horeca, gemeente Hulst en Politie zijn er van overtuigd dat de verscherpte maatregelen bijdragen aan een gezellig, veilig en overlastvrij uitgaansleven in Kloosterzande.