Politie Gelderland-Midden

Dierenaar verdacht van belediging

Publicatiedatum: 3-11-2011 10:34:48

ARNHEM - Een 27-jarige man uit Dieren is woensdagmiddag 2 november door de politie in Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van belediging van een medewerker van het parkeerbeheer van de gemeente Arnhem. Tussen beide mannen ontstond op de Sonsbeeksingel kennelijk een woordenwisseling over een bekeuring die de man kreeg. Daarbij zou de Dierenaar de medewerker ook hebben beledigd. De politie werd gewaarschuwd die de man overbracht naar het politiebureau. Na zijn verhoor kon de Dierenaar weer naar huis, in afwachting van een beslissing van Justitie.

Handen af van professionals
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen professionals met een publieke taak (zoals ambulancemedewerkers, verpleegkundigen, brandweermensen, maar ook klaarovers). Bij geweld tegen werkers met een publieke taak, worden deze zaken met voorrang opgepakt door de politie Gelderland-Midden en het openbaar ministerie. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen werkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Met werkgevers is afgesproken dat zij hun medewerkers ondersteunen en bewegen altijd melding te doen in het geval bedreiging, belediging of mishandeling.
(2011126266-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 3-11-2011 10:33:51

KOOTWIJKERBROEK - In een huis in Kootwijkerbroek heeft de politie woensdagavond 2 november de 31-jarige bewoner aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 23-jarige vrouw te hebben mishandeld tijdens een ruzie.

De twee kregen in de loop van de avond een woordenwisseling waarbij op een gegeven moment een glazen kandelaar zou zijn gesneuveld. Toen de vrouw dat aan het opruimen was zou de man zijn vrouw hebben geduwd waardoor ze in het glas terecht kwam. Daarna zou hij de vrouw hebben getrapt. Agenten konden weliswaar geen letsel constateren maar namen de man wel mee naar het politiebureau. Door de vrouw is aangifte gedaan. (2011126367-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053