Politie Drenthe

Donderdag 3 november 2011

Provincie Drenthe, 03-11-2011

Politie controleert het verkeer

ZUIDLAREN De politie heeft woensdagochtend op de Ludinge het verkeer gecontroleerd tussen 08.00 uur en 08.30 uur. Het vervoer van kinderen in de auto en op de fiets werd gecontroleerd en er werd gelet op het gedrag van de bestuurders. Er werd 1 boete uitgedeeld voor het los vervoeren van een kind voor in de auto. Een andere automobilist kreeg een boete voor het niet verlenen van voorrang aan een fietser.

Auto in de sloot

TYNAARLO Woensdagochtend is op de N34 een 21-jarige vrouw uit Alteveer met haar auto in een sloot terecht gekomen. De automobiliste was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. De vrouw was op eigen kracht uit de auto gekomen en werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Zij werd vervolgens door familie opgehaald. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgevoerd.

Automobiliste botst tegen boom

ASSEN Woensdagochtend is op de Andrej Sacharovweg een 47-jarige automobiliste uit Beilen tegen een boom gebotst. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat de auto plotseling begon te slingeren en dat zij daardoor de macht over het stuur was verloren. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De vrouw werd per ambulance ter controle naar het ziekenhuis in Assen overgebracht.

Rijden onder invloed alcohol

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagochtend op de MR. Cramerweg een 55-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd tijdens een verkeerscontrole aan de kant van de weg gezet. De man bleek na een blaasproef alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 1,27 promille (550 ug/l). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Politie vordert rijbewijs in

ZUIDLAREN De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Roden ingevorderd op de N386. De beginnend bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 134 kilometer per uur over de N386. Ter plekke geldt een maximum van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Auto in brand

RODEN Woensdagavond is op de N372 een auto in brand gevlogen. De bestuurder (leeftijd onbekend) uit Roden verklaarde dat de auto spontaan in brand vloog. De automobilist had de auto aan de kant van de weg gezet en de gearriveerde brandweer had de brand snel geblust. Oorzaak van de brand is onbekend.

Aanhouding na steekincident

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in verband met een steekincident op de Tandarts Schipperstraat. De man wordt ervan verdacht dat hij een 26-jarige man uit Hoogeveen heeft gestoken. Het slachtoffer raakte gewond en werd in het ziekenhuis in Hoogeveen behandeld aan zijn verwonding. Het slachtoffer deed vervolgens op het politiebureau aangifte. De aanleiding van het incident is onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit vast.

Aanhouding winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige vrouw zonder vast woon en/of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde uit een warenhuis aan de Hoofdstraat verschillende artikelen (o.a. cosmetica) meenemen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN De politie heeft woensdagochtend in een supermarkt aan de Triade een 68-jarige vrouw uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde een aantal boodschappen wegnemen zonder deze te betalen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Auto op de kop in sloot

ASSEN Woensdagmiddag is een 31-jarige man uit Assen met zijn auto op de kop in een sloot beland langs de Schieven. Een blaastest gaf aan dat de automobilist alcohol had genuttigd. De man werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. Bij de man is een bloedproef afgenomen. De politie heeft de zaak in behandeling.

Verkeersongeval met letsel

NIEUW DORDRECHT Woensdagavond heeft op de Oosterveenseweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 52-jarige automobilist uit Emmen reed over de Oosterveenseweg in de richting van Oranjedorp. De man had eerder een geslotenverklaring genegeerd en was via de Ph. Foggstraat de Oosterveenseweg opgereden. Vanaf de weg Emmen-Klazienaveen is de Ph. Foggstraat afgezet met hekken en een bord (geslotenverklaring), met uitzondering van werkverkeer. Op een gegeven moment kwam de automobilist een berg met grind tegen en botste daar frontaal tegen aan. De automobilist werd per ambulance ter controle naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De man had letsel aan zijn rug opgelopen.

Politie zoekt getuigen van bedreigingen

ASSEN De politie zoekt getuigen van een bedreiging op woensdagmiddag. Woensdagmiddag rond 15.30 uur werd een echtpaar uit Assen door een onbekende man met een steekwapen bedreigd op de Zuidersingel. De man wilde geld hebben. Nadat het echtpaar had aangegeven geen geld bij zich te hebben ging de man er vandoor in de richting van de Zuidhagen. De politie zoekt ook getuigen van een soortgelijk incident op woensdagmiddag rond 15.30 uur in de tunnel bij de Stationsstraat. Daar overkwam een vrouw hetzelfde en ook daar werd geen geld afgenomen. In beide gevallen ging het om een man met een lengte van 1,90 meter, normaal postuur, blanke huidskleur, ongeveer 35 jaar oud en hij had donker haar. De man droeg een spijkerbroek en had een donkerkleurig jack aan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 88 44 of anoniem (meld Misdaad Anoniem) via 0800 7000.

Politie houdt verkeerscontrole

HOOGEVEEN De politie heeft op woensdag tussen 07.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole in en om Hoogeveen gehouden. De politie maakte verschillende processen-verbaal op. Tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid, vijf keer voor het negeren van rood licht door fietsers, twee keer voor het niet verlenen van voorrang bij een voetgangersoversteekplaats, acht voor het niet dragen van de autogordel en twee keer voor het niet handsfree bellen. Verder werden processen-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, zes keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een keer voor een vervallen APK, een keer voor het niet op orde hebben van een aanhangwagen, tweemaal voor het parkeren buiten de parkeervakken en tweemaal voor parkeren in strijd met een parkeerverbod.