Gemeente Leudal


Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor de heer Roumen

Op 2 november werd aan de heer H.G.C. Roumen uit Neer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

De heer Roumen (67) is vanaf de jaren `70 actief ten behoeve van de Lotus(Landelijke Opleiding tot Uitbeelding Slachtoffers), waar landelijk 2000 leden deel van uit maken. Hij is vanaf 1973 lid van de landelijke taakgroep Opleiding, Uitvoering en Ontwikkeling en vanaf 1978 lotusdocent en studieleider.
Ook is hij vanaf 1981 internationaal instructeur en examinator ten behoeve van Lotus. Hij verzorgt lezingen en workshops voor leden en docenten uit binnen- en buitenland, in het bijzonder voor de Malteser Hilfsdienst in Duitsland.
Daarnaast is de heer Roumen vanaf 1980 voorzitter van de Lotusstudiekringen Noord- en Midden Limburg. Op zijn initiatief onderhoudt de studiekring al vele jaren intensieve contacten met de Malteser Hilfsdienst.

De versierselen werden uitgereikt tijdens de feestelijke jaarvergadering van de Lotus Studiekring Noord- en Midden Limburg.

De heer Roumen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.