Waterleidingmaatschappij Drenthe

Twee kilometer nieuwe waterleiding Nieuw Weerdinge03 november 2011 Â

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start half november met werk aan de waterleiding in Nieuw Weerdinge. De firma Siers vervangt oude leidingen door kunststof (PVC) buizen over een lengte van twee kilometer. Het werk in de H.E. Timmermanstraat, B. Nieuwenhuisweg, P. Beugelstraat, 1e Kruisdiep en Tussen de Wijken gaat ongeveer 12 weken duren. De activiteiten kunnen mogelijk enige hinder voor verkeer en omwonenden veroorzaken.

Leidingnet
WMD werkt aan een constante levering van betrouwbaar drinkwater. Om het water bij u thuis te krijgen is een goed werkend leidingnet van groot belang. Een groot deel van het waterleidingnet in Drenthe is aangelegd van 1950 tot 1960. Met het ouder worden verliezen deze leidingen op sommige plaatsen een stevige wanddikte.

Vervangingsprogramma
Het materiaal is dan niet meer optimaal bestand tegen grote drukverschillen. Als er plotseling veel vraag naar water is kan een leiding breken. Maar ook verzakking van de grond door weersomstandigheden, zoals bevriezing, storm, overvloedige regenval of extreme droogte kunnen een storing veroorzaken. Daarom worden de komende jaren systematisch vele kilometers waterleiding gesaneerd.