Gemeente Valkenswaard


Voortzetting Project Handhaving

In juli jl. is de gemeente Valkenswaard van start gegaan met het eerste deel van het 'Handhavingsproject Valkenswaard'. Aanleiding tot deze inhaalslag zijn constateringen of vermoedens dat gebruik en/ of bouwwerken in strijd zijn met de bepalingen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In het eerste deel van dit project ging het om gevallen die betrekking hebben op illegale bewoning van (bij)gebouwen, voormalige bedrijfsgebouwen en/of kampeermiddelen in het buitengebied.

In november 2011 beginnen de controles voor het tweede deel van het project. Dit deel heeft betrekking op gevallen waarbij vermeende overtredingen zijn van met name bouw- en/of bedrijfsactiviteiten. Het gaat om bestaande bouwwerken in heel Valkenswaard, waarvan de meeste in het buitengebied liggen.

Voor toetsing van de gevallen zal het huidig ruimtelijk beleid (bestemmingsplan) leidend zijn waarbij voor de gevallen in het buitengebied rekening wordt gehouden met de actualisatie van het bestemmingsplan Buitengebied. Handhaving van bestemmingsplannen is voor de gemeente van belang ter waarborging van een goede ruimtelijke ordening en ter voorkoming van een achteruitgang in de kwaliteit van de woon- en werkomgeving. Tijdens het project zal daar waar mogelijk en gewenst in overleg met de overtreder tot legalisatie over worden gegaan. Echter, daar waar deze mogelijkheden hiertoe ontbreken, zal de gemeente gerichte handhavingstrajecten opstarten.

Vragen?

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw M. Hernandez Zamora van de afdeling Toezicht, Handhaving en Vergunningen. Zij is bereikbaar via gemeente@valkenswaard.nl t.a.v. mevrouw Hernandez Zamora.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444