Stadsdeel Amsterdam Centrum

binnenstad ter inzage

---

Ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke binnenstad ter inzage

3 november 2011

Van 4 november tot en met 15 december 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke binnenstad en het hierbij behorende ontwerpbesluit in het kader van de Wet geluidhinder, voor een ieder ter inzage. Gedurende deze periode is het mogelijk om zienswijzen in te dienen (uw mening te geven over het ontwerpbestemmingsplan).

Het plangebied omvat het zuidelijk deel van de binnenstad van Amsterdam. In het gebied liggen een deel van de grachtengordel, de Leidsebuurt, de Weteringbuurt/Noortse bos, de Utrechtsebuurt en de Den Texbuurt, de uitgaansgebieden rond het Rembrandtplein/Thorbeckeplein en het Leidseplein en de winkelstraten Leidsestraat, Vijzelstraat, Spiegelstraat en Utrechtsestraat.

In het noorden wordt het bestemmingsplangebied Zuidelijke binnenstad begrensd door het Singel en de Binnen Amstel, in het oosten door de Amstel, in het zuiden door de Singelgracht en in het westen door de Leidsegracht, Herengracht en Beulingsloot.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat regels voor het bouwen en een regeling voor het gebruik van de gronden in het plangebied Zuidelijke binnenstad. Het ontwerpbestemmingsplan is gericht op een goed beheer van de bestaande situatie. Ook zijn regels ter bescherming van de cultuur-historische waarden in het plangebied opgenomen.

In vergelijking met de plannen die eerder voor dit plangebied zijn opgesteld, heeft het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke binnenstad een andere opzet. Dit is het gevolg van digitale verplichtingen uit de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening. Het doel van deze regeling is om landelijk meer eenheid te brengen in de bestemmingsplannen. De digitale versie van het plan gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge (papieren) versie van het plan. Inhoudelijk sluit de regeling van het bestemmingsplan aan bij de overige bestemmingsplannen voor de binnenstad.

In de kennisgeving over het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke binnenstad is aangegeven waar u het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kunt inzien en op welke manier u een zienswijze kunt indienen.

---