Oeganda uitgeroepen tot beste reisbestemming 2012

Persbericht van Matoke Tours

Lonely Planet heeft op haar website Oeganda uitgeroepen tot beste reisbestemming van 2012. Op basis van reacties van reizigers en reisspecialisten die verbonden zijn aan de reisgids van Lonely Planet, kwam Oeganda als beste uit de bus.
Paul Gevers, directeur van de reisorganisatie www.matoketours.nl uit Den Bosch en gespecialiseerd in Oeganda reizen, geeft toelichting op de uitslag:
"Wij bieden als sinds 2000 reizen aan naar Oeganda en reizigers zijn echt razend enthousiast over Oeganda en haar inwoners. Oeganda heeft het allemaal: eindeloze savannevlaktes, regenwouden, oerbossen en jungles, grootse bergen, kratermeren, de zeldzame berggorilla's, chimpansees, ontzettend veel wildlife en supervriendelijke inwoners. Daarnaast is het één van de groenste en meest vruchtbare landen ter wereld. En niet onbelangrijk; het land is veilig. Zo staat Kampala bekend als één van de veiligste steden binnen Afrika." Oeganda werd door Winston Churchill ooit uitgeroepen tot de parel van Afrika. Maar door de dictatuur van Idi Amin verviel het land in verval. Sinds 1986 wordt het land regeert door president Museveni. Hij is nog steeds aan de macht. De laatste 15 jaar maakt Oeganda een flinke economische groei door. En ook het toerisme wordt een steeds belangrijkere inkomstenbron.
Gevers: "Matoke Tours neemt jaarlijks zo'n 1200 mensen mee naar Oeganda. Tien jaar geleden waren dat er misschien maar 200. Steeds meer reizigers kiezen voor Oeganda als eerste reiskeuze voor een trip naar Afrika. Vroeger was dat vooral Kenia of Tanzania." Oeganda is één van de drie landen in de wereld (naast Rwanda en Congo) waar de zeldzame berggorilla's leven. In Oeganda leven ruim 300 berggorilla's in het regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park. Een gorillapermit kost 500 US Dollars. Hiervoor mag je een hele dag op zoek naar de berggorilla's in hun natuurlijke leefomgeving. Eenmaal de gorilla's gevonden, mag je maximaal één uur lang bij de gorilla's verblijven. Dit alles slechts op enkele meters afstand. Meer weten over Oeganda, Matoke Tours en reizen naar Oeganda? Matoke Tours geeft op 19 november een Oeganda informatiedag in Utrecht. Aanmelden kan via de site: www.matoketours.nl

Voor de link naar het originele persbericht van Lonely Planet, klikt u hier: http://www.lonelyplanet.com/europe/travel-tips-and-articles/76856

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.lonelyplanet.com/europe/travel-tips-and-articles/76856


Razende Robot Reporter