Gemeente Leeuwarden

Grote opkomst derde `Beste Binnenstad 2015' bijeenkomst

Op 2 november 2011 werd de derde `Beste Binnenstad 2015' bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze tweede bijeenkomst zijn belangstellenden geïnformeerd over de stand van zaken van dit project. Deze derde bijeenkomst werd bezocht door ruim 100 ondernemers-, instellingen uit de binnenstad en andere geïnteresseerden.

Het Nieuwe Winkelen

Centraal tijdens deze avond stond het project `Het Nieuwe Winkelen'. Technologie verandert snel, evenals het koop- en winkelgedrag van de consument. Naast het fysiek winkelen, maakt de consument steeds meer gebruik van andere kanalen voor aankopen, zoals (mobiel) internet. Omzet vloeit daarmee weg van de fysieke winkel naar webshops. Het is van groot belang als ondernemer om op deze ontwikkelingen in te spelen maar daarbij wel gebruik te blijven maken van de kracht van de fysieke winkel.
Inmiddels is een koplopers groep van 30 ondernemers uit de Leeuwarder binnenstad van start gegaan met `Het Nieuwe Winkelen'. Rob Weiss informeerde de gasten over de stand van zaken van het project en op welke wijze de binnenstad, in een latere fase van dit project, ook profijt kan hebben van `Het Nieuwe Winkelen'.

Beste Binnenstad van Nederland

Om in 2015 gekroond te worden tot `Beste Binnenstad van Nederland' starten verschillende projecten in Leeuwarden. De bijeenkomsten worden georganiseerd om Leeuwarders te informeren over de stand van zaken rondom de projecten. Bij de verkiezing voor `Beste Binnenstad' kijkt de vakjury onder andere naar de samenwerking, innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Het is belangrijk dat de stad groei laat zien op die punten. `Het Nieuwe Winkelen' sluit hier naadloos op aan.