Openbaar Ministerie

Verlenging voorarrest 20-jarige verdachte Mexicodreef

3 november 2011 - Arrondissementsparket Utrecht

Op 3 november heeft de Raadkamer van de Utrechtse Rechtbank besloten dat het voorarrest van de 20-jarige man, die wordt verdacht van afpersing en aanranding van een 93-jarige bewoner van de Mexicodreef, wordt verlengd met negentig dagen.

De man wordt ervan verdacht zijn 93-jarige slachtoffer op 31 augustus te hebben opgesloten in zijn berging in een flat aan de Mexicodreef. Het slachtoffer moest zijn sleutels afgeven en zijn huisnummer opgeven. Het slachtoffer gaf een ander huisnummer op en toen de verdachte merkte dat de gegeven sleutel niet in het slot paste, kwam de jonge verdachte terug en zou de man hebben aangerand, zo luidt de verdenking. Daarna moest de man, die slecht ter been is, mee naar boven. Het slachtoffer leidde de man naar de flat van de buurvrouw, die tijdig de deur wist te sluiten en de politie belde.

Door de grote media-aandacht kwamen vanuit het publiek diverse tips binnen bij de politie. Dit heeft, in combinatie met intensief rechercheonderzoek, geleid naar de verdachte.

DNA-onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de sporen die direct na het delict bij het slachtoffer zijn aangetroffen, volledig overeenkomen met het DNA-profiel van de verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet en naar verwachting zal de verdachte tot de (inhoudelijke) behandeling ter terechtzitting in voorarrest blijven.