ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Campagne RemixIT vindt ook in 2011 plaats

3 nov 2011 om 15:15

Stichting ICT~Milieu organiseert ook dit jaar de campagne RemixIT. Scholen in het voortgezet onderwijs worden met deze inzamelcampagne gestimuleerd zoveel mogelijk klein ICT-afval in te zamelen. Mobiele telefoons, spelcomputers, MP3-spelers etc. kunnen worden achtergelaten in de speciaal hiervoor afgeleverde afvalbakken.

Teveel ICT-afval gaat nog verloren

Met RemixIT wil ICT~Milieu middelbare scholieren bewust maken van het belang om klein ICT-afval in te zamelen, zodat het gerecycled kan worden. Momenteel belandt tweederde van de totale hoeveelheid ICT-afval in de afvalbak of bij een handelaar. Deze afvalstroom van ruim 45 miljoen kilo elk jaar is niet te controleren en zorgt voor ongewenste afvaldump en milieuschade. En dat terwijl ICT-afval allerlei waardevolle materialen bevat die na recycling hergebruikt kunnen worden als nieuwe grondstof of brandstofvervanging.

Bewustzijn onder jongeren vergroten

"De campagne RemixIT is erg belangrijk voor onze sector en voor het milieu", aldus Edwin Zoontjes (manager stichting ICT~Milieu). "Tegelijkertijd staan we voor een grote uitdaging. Het op de juiste plek inzamelen van ICT-afval is niet een onderwerp dat mensen bezighoudt, zeker jongeren niet. En dat terwijl juist zij dagelijks in aanraking komen met ICT-apparaten en het dus belangrijk is dat zij weten wat ze moeten doen als zo'n apparaat het niet meer doet."

Diverse populaire artiesten leveren dit jaar een bijdrage aan RemixIT. Ook wordt er een interactief online platform ontwikkeld, waarop jongeren via posts, foto's en video's informatie met elkaar kunnen delen. Het startschot voor de inzamelcampagne op de scholen vindt plaats op 23 januari 2012.