Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 november

Noord-Holland Noord, 03-11-2011 o 14.00 uur

Vermissing 66-jarige de Groot

Heiloo, maandag 31 oktober

Vanaf maandagavond 31 oktober wordt vanuit Heiloo de 66-jarige Hubertus Petrus Johannes de Groot vermist. De man is geboren op 23-06-1945 in Hillegom en is woonachtig in Zuid-Scharwoude. Hij verbleef in een instelling in Heiloo in verband met depressiviteit.

De Groot is een blanke man met een lengte van 1.84 cm en een tenger postuur. Hij heeft grijsblauwe ogen en zilvergrijs haar. Hij draagt een barnsteenkleurige bril met ronde glazen. Bij zijn verdwijning was hij gekleed in een bruine ribbroek, bruine riem, donkerblauwe trui met daaronder een blauw gestreept Tommy Hilffinger overhemd en grijze pantoffels.

De politie is op zoek naar getuigen die de Groot na maandagavond hebben gezien. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee plofkrakers aangehouden

Venhuizen/Wervershoof, woensdag 2 november

Een 25-jarige man uit Andijk en een 23-jarige man uit Hoorn zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak in Venhuizen en een poging tot een plofkraak in Wervershoof in 2010.

De plofkraak in Venhuizen vond op vrijdagochtend 12 november 2010 rond 03.00 uur plaats bij een pinautomaat aan de Twijver in Venhuizen. Bij deze kraak werd de automaat tot ontploffing gebracht en maakten de krakers geld buit. Er werd een zwaar beschadigde auto aangetroffen. De vluchtauto werd even later brandend aangetroffen op het station in Hoogkarspel.

Op dinsdagochtend 23 november 2010 werd rond 02.40 uur geprobeerd een automaat aan het Raadhuisplein in Wervershoof tot ontploffing te brengen. Een getuige belde de politie. De daders probeerden voor hun vlucht een auto in brand te steken. Dit mislukte echter. Het voertuig bleek de dag ervoor gestolen te zijn uit Hoogwoud. De daders maakten bij deze poging geen geld buit.

De politie deed onderzoek naar de plofkraken en kon begin oktober de 23-jarige Hoornaar aanhouden. Hij is na voorgeleiding bij de rechter-commissaris voor 90 dagen in voorlopige hechtenis gegaan. Dinsdag 1 november kon de 25-jarige man uit Andijk worden aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Plofkraak bij pinautomaat in Nibbixwoud

Nibbixwoud, donderdag 3 november

Donderdagochtend vond rond 03.30 uur een plofkraak plaats bij een pinautomaat aan de Gangker. Een getuige hoorde een enorme knal en belde de politie. De pinautomaat bleek te zijn opgeblazen met gas. De deur naast de automaat was geramd met een stalen balk. Er werden door getuigen drie mannen gezien die wegreden in een grijskleurige auto in de richting van Benningbroek. De daders maakten geld buit. Er bleef ter plaatse ook geld achter.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Gangker donderdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Autobrand

Alkmaar, donderdag 3 november

Op woensdagmorgen omstreeks 01.05 uur bleek een BMW personenauto in brand te staan die geparkeerd stond langs de Blekerskade in Alkmaar. Door de brand raakte een Opel personenauto, die voor de BMW geparkeerd stond, ook beschadigd.

De brandweer moest uitrukken om het vuur te doven. Bij de brand kwam veel rook vrij dat hinder opleverde voor omwonenden. De politie sluit de mogelijkheid van brandstichting niet uit.

Woninginbraken

Alkmaar, donderdag 3 november

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.00 en 07.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Rigolettostraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een keukenraam te forceren. Uit de woning werd het geld uit een portemonnee gestolen.

Heerhugowaard, woensdag 2 november

Op woensdagavond omstreeks 18.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Rustenburgerweg in Heerhugowaard. Toen de bewoner rond die tijd thuis kwam en zijn woning binnen ging, hoorde hij nog net mensen via de trap naar beneden komen en wegvluchten.

Er bleek te zijn ingebroken in zijn woning. De daders waren binnengekomen door een raam aan de zijkant van het pand te forceren. Uit de woning verdween een kistje met sieraden.

Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Wel werd het (lege) kistje teruggevonden

Heerhugowaard, donderdag 3 november

Tussen woensdag 15.30 uur en donderdag 04.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Zaan in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. Uit de woning verdween een notebook.

Gewapende overval op snackbar

Alkmaar, woensdag 2 november

Op woensdagavond omstreeks 21.40 uur werd een snackbar aan de Europaboulevard in Alkmaar overvallen. Op het moment dat alleen twee medewerkers in de snackbar aanwezig waren, kwam er een man de zaak binnen. Hij bedreigde het personeel met een (mogelijk) vuurwapen en eiste geld. Direct nadat hij een nog onbekend geldbedrag had buitgemaakt, ging de man er lopend vandoor. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte personen op. Bij de overval raakte niemand gewond.

De overvaller was een negroïde man, met een lengte van ongeveer 1.80m. Hij droeg een driekwart zwarte jas, blauwe spijkerbroek en een zwarte pet.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meldt misdaad anoniem 0800-7000.

Harddrugs

Castricum, woensdag 2 november

Op woensdagmiddag hield de politie een 14-jarige jongen uit Castricum aan op verdenking van het bezit van drugs. De politie reed over de Vondelstraat in Castricum en zag jongens op een bankje zitten. Bij het zien van de politie probeerde een van hen iets weg te frommelen. Bij controle bleek hij zijn voet op een joint te hebben gezet.

Bij verdere controle bleek hij bovendien nog een zakje hennep en een zakje met zeven pillen (mogelijk XTC) bij zich te hebben.

De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.

Verboden wapens

Heerhugowaard, woensdag 2 november

Op woensdagavond omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan het Parelhof in Heerhugowaard. Ter plaatse trof de politie een grote groep jongeren. Er was echter geen sprake (meer) van een vechtpartij. Bij controle van de betrokkenen bleek een 22-jarige man uit Nibbixwoud zich niet te kunnen legitimeren. Bovendien vond de politie in zijn auto een knuppel, een ijzeren tafelpoot en een ploertendoder.

De politie nam de wapens in beslag. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kruisboog

Midwoud, donderdag 3 november

Op donderdagmorgen omstreeks 03.50 uur hield de politie op het Gouwtje in Midwoud een 25-jarige man uit Spanbroek aan op verdenking van het voorhanden hebben van wapens.

De politie trof de man aan terwijl hij op het fietspad liep. De man vertelde dat hij verdwaald was. Toen de politie de rugzak controleerde die hij bij zich had, bleken hierin een geladen kruisboog met nog losse pijltjes te zitten. Ook had hij een geopend zakmes bij zich.

De wapens werden in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Ex-hennepkwekerij

Hoorn, woensdag 2 november

Op woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Huesmolen in Hoorn. In de woning was een hennepkwekerij aanwezig geweest. Deze was echter op het moment van controle ontmanteld. Wel trof de politie ruim zevenhonderd bloempotten, lampen, droognetten en ander hennepgerelateerd materiaal aan. Ook bleek er sprake te zijn geweest van diefstal van stroom. Tussen de materialen lagen nog hennepresten.

De goederen werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Gebroken been

Hoorn, woensdag 2 november

Op woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur liep een 16-jarig meisje uit Hoorn een gebroken been op bij een verkeersongeval op de Veemarkt in Hoorn. Het meisje reed op een bromscooter en remde abrupt voor een voetganger die over het zebrapad de weg overstak. Het meisje gleed onderuit en brak een been. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Snelheidscontroles

Langedijk, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 11.15 en 14.00 uur een snelheidscontrole op de Schagerweg in Zuid-Scharwoude. Hierbij kregen 23 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 117 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Oudorp, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 07.15 en 09.15 uur een snelheidscontrole op de Saturnusstraat in Oudorp. Van de 309 passanten kregen 17 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 83 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Akersloot, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Geesterweg in Akersloot. Van de 779 passanten kregen 192 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 81 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 18.50 en 22.10 uur een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard. Van de 2420 passanten kregen 598 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 129 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Alkmaar, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 09.00 en 11.25 uur en tussen 17.35 en 22.10 uur snelheidscontroles op de Koelmalaan in Alkmaar. Van de 1904 passanten kregen 186 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid van 141 km per uur werd egreden door een 24-jarige motorrijder uit Alkmaar. Hij raakte woensdagavond rond 21.30 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 141 km/u over de Koelmalaan, een weg binnen de bebouwde kom, waar ook fietsers rijden. Door de overschrijding met 91 km/u moest de man zijn motor laten staan en zijn rijbewijs inleveren.

Stompetoren, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 12.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 2560 passanten kregen 131 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 114 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Oever, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 09.50 en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Den Oever. Van de 1236 passanten kregen 65 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 109 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Slootdorp, woensdag 2 november - Op woensdag hield de politie tussen 13.35 en 15.30 uur een snelheidscontrole op de Molenweg in Slootdorp. Van de 175 passanten kregen 20 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 114 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, donderdag 3 november - Op donderdag hield de politie tussen 10.05 en 12.00 uur een snelheidscontrole op de Zuidtangent in Heerhugowaard. Van de 1023 passanten kregen 130 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Verlichtingscontrole

Alkmaar, woensdag 2 november

Op woensdagavond hield de politie een korte verlichtingscontrole op de Bagijnenstraat in Alkmaar. Zeven (brom)fietsers kregen een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Roodlichtcontrole

Hoorn, donderdag 3 november

Op donderdagmorgen controleerde de politie bij de verkeerslichten op het Keern in Hoorn. Tussen 07.50 en 08.30 uur kregen tien fietsers een bekeuring omdat zij door rood licht reden.

Aanrijding met letsel

Sint Maarten, donderdag 3 november

Op donderdagmorgen omstreeks 07.50 uur raakten vijf personen gewond bij een verkeersongeval op de Kerkweg in Sint Maarten. Een 20-jarige vrouw reed in een personenauto over de Kerkweg. Toen zij een voertuig inhaalde, raakte zij met de linkerwielen van de auto in de linkerberm. Bij het terugsturen schoot de auto over de rijbaar, botste in de berm tegen een boom en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurster en vier passagiers (een man van 43 en vrouwen van 22, 23 en 24 jaar oud) konden op eigen kracht uit de auto komen. Alle betrokkenen werden voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar en het Westfries Gasthuis in Hoorn. Alle betrokkenen waren afkomstig uit Polen.