Gemeente Wieringen

Servicepunten Hollands Kroon bekend

De drie servicepunten van Hollands Kroon komen na 1 januari 2012 in Hippolytushoef, Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp. Hierbij is samenwerking gezocht met Rabobank Schagen-Wieringerland. De servicepunten zullen gehuisvest worden in de Rabobank Hippolytushoef aan de Beatrixstraat 2 en in Wieringerwerf aan de Brinkweg 17. Voor het servicepunt in Niedorp is samenwerking gezocht met de Rabobank en de bibliotheek. Locatie van dit servicepunt wordt Trambaan 10 in Nieuwe Niedorp. Met de samenwerking zijn beide partijen erg tevreden.

Servicepunten gemeente De drie servicepunten worden acht uur per week opengesteld. De openingstijden sluiten aan bij de openingstijden van onze samenwerkende partners. Hierover wordt later meer bekend gemaakt. Vanuit de servicepunten van de gemeente kunnen de tien meest gevraagde producten worden geleverd aan de inwoners van Hollands Kroon: â paspoort/identiteitskaart; â rijbewijs; â uittreksel GBS/attestatie de Vita; â verklaring omtrent gedrag; â aangifte van verhuizing (geen vestiging vanuit het buitenland, of eerste inschrijving); â legalisatie van handtekeningen; â aanvraag akte burgerlijke stand (wordt toegezonden vanuit de hoofdvestiging); â afspraken inplannen voor ondertrouw en huwelijk en eventueel naturalisatie; â uitnodiging/garantverklaring; â waarmerken diplomaâs uittreksels.

Rabobank Voor zowel de bank als voor de gemeente is âdichtbij zijn en blijvenâ het uitgangspunt. Dit is de basis geweest voor de samenwerking die is opgezocht. De Rabobank biedt de gemeente graag de mogelijkheid om vanaf
1 januari de krachten te bundelen in het huidige bankkantoor. Het is een mooi voorbeeld van de maatschappelijke betrokkenheid van de bank. Zo geeft zij invulling aan haar klantbeloften âpersoonlijk en betrokkenâ. Door de samenwerking met de gemeente komt de Rabobank steeds meer in het midden van de samenleving te staan.

Digitale dienstverlening Voor alle andere producten en diensten kunnen inwoners, organisatie en bedrijven na 1 januari 2012 terecht in het hoofdkantoor van de gemeente Hollands Kroon aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna. Daarnaast gaat Hollands Kroon zich na de fusie vooral richten op de digitale snelweg. Het uitgangspunt hierbij is om in de komende jaren de inwoner primair diensten te verlenen via het digitale loket en secundair via het fysieke loket. Dit betekent dat de focus wordt gelegd op de digitale dienstverlening.

Â

Fusie Hollands Kroon De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.

Â