Gemeente Den Haag

Persbericht

Hogere kredietlimiet Haags Startersfonds

De kredietlimiet van het Startersfonds Den Haag wordt verhoogd van 60.000 naar 75.000 euro. Met deze verhoging hoopt wethouder Henk Kool (Economie) het ondernemerschap in de stad te stimuleren.

'Juist in tijden van economische tegenwind, is het belangrijk dat ondernemers de kans krijgen om verder te komen. Dat is goed voor de economie, dus goed voor de stad,' aldus Kool.

Het Startersfonds Den Haag is twee jaar geleden op initiatief van de gemeente Den Haag opgericht.
Het fonds krijgt Europese subsidie voor regionale economische ontwikkeling (Kansen voor West).
Ook de gemeente Den Haag draagt bij aan het Startersfonds. Elke Haagse startende ondernemer met een goed ondernemersplan en zonder eigen vermogen of financiering bij een bank kan een aanvraag doen. Tot nu toe hebben 18 Haagse ondernemers gebruik gemaakt van het Startersfonds.

Qredits
Het bedrijf Qredits regelt voor de gemeente Den Haag de uitvoering en administratieve verwerking van de kredietaanvragen van het Startersfonds. Qredits is de landelijke specialist in het verstrekken van starters -en microkredieten aan ondernemers en zelfstandigen. Het bedrijf geeft ook advies en coaching aan startende ondernemers.

Startersdag 5 november
Aanstaande zaterdag 5 november zijn het Startersfonds Den Haag en Qredits ook aanwezig op de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel. In Den Haag vindt deze plaats in het Provinciehuis, van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie op www.startersfonds-denhaag.nl